Топ 20 зрелищни фотографии, за които трудно ще повярвате, че са напълно истински

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Креативните фотографии изпъкват измежду милионите други професионално заснети кадри най-вече по това, че са запечатали момент, който никога повече няма да се повтори и то по начин, по който може би никой друг не го е видял. Дали ще е светкавица, раздираща небето с отблясъци, които карат косъмчетата на врата ти да настръхнат, дори само докато я гледаш на хартията или на монитора пред себе си, някоя миниатюрна рибка в клюна на хищна птица, който току-що е пронизал водната повърхност, или необичайно падаща сянка на обект, който изглежда загадъчен и свръхестествен, когато бъде възприет визуално по този начин, майсторската фотографска композиция винаги предизвиква интерес, вълнение и още цял куп силни емоции, каквато е и една от основните цели на това изкуство.

Обикновено авторите на такива фотографии спадат към елита на най-добрите в света, но и те ще ви кажат, че това да си овладял до съвършенство контрола над камерата и изразните средства на фотографията, не изчерпва необходимите условия за създаването на уникални изображения.

Както вече стана дума по-горе, въоръжен с камера, отворен обектив и пръст на спусъка, ти трябва да си на правилното място в точното време и да отпуснеш показалеца си в онази стотна от секундата, когато чудото – пречупване на светлината под определен ъгъл – се случва. Сториш ли го, след това просто трябва да прехвърлиш кадъра в статично цифрово изображение или да го проявиш и извадиш на хартия, за да го споделиш със света. Photoshop или друго средство за дигитална обработка и манипулации няма да ти бъдат необходими – и без да видоизменяш нито пиксел от снимката, тя ще предизвиква пълно изумление и първоначално може би дори съзнанието ще отхвърли възможността подобна гледка да може да съществува в истинския свят.

20-те фотографии, включени в тази галерия, имат тъкмо такова внушение – вижте ги и повярвайте в красотата на света, в който живеем. Нещо повече – търсете я! Само така ще имате сетивата, за да я видите и възприемете, а респективно – и да позволите на този акт да ви накара да изпитате радостта от живота.

Ледени скулптури, образувани от навявания на сняг в Словения.Айсберг от обратната му страна, Антарктика.Товарен влак, преминаващ през националния парк Банф в Албърта, КанадаСутрешна мъгла.Езерото Каинди се е образували само преди 100 години в Казахстан в резултат на унищожително земетресениеЗамръзналата река Атабаска в националния парк Джаспър в Канада. Параграф 22Кръвясалите очи на разгневената жаба, Коста-Рика.По време на отлива в тази река в Беларус с образуват плитчини и дори бродове, през които можете да преминете.Кометата Лавджой, преминала край Земята през януари 2015 година.Залез в националния парк Йосемити в САЩ.Светлината на новата година, Непал.Моравия, Чехия.Замръзналите дървета.Кучешки впряг в Гренландия.Влак в кавказките степи, гледан през прозореца на самолет.Товарен влак, преминаващ през националния парк Банф в Албърта, Канада  Гмурване в Червено море, Египет.Червената шапчица.Морски котки и медузи съжителстват в крайбрежните води на националния парк в Южна Африка.Монблан, Франция.

Още по темата: