Моят Рустикален Дом

2
Добави коментар
Zappriani
Zappriani

    Мислите си за интериорен дизайн в рустикален стил? Тази концепция носи заряда на дивите отворени пространства отвън – вътре, отразява устойчивата, органична среда на външния свят. Тайният ключ при този стил е природата, която лесно можете да използвате и интегрирате като природосъобразена декорация за вашия дом. Тъй като все повече хора търсят начин да подобрят качеството си на живот използвайки органични материали, мебели и декорация за своя дом, семплият селски стил е най-подходящ и ние горещо ви го препоръчваме. Всъщност  Рустик стила създава невероятна вибрация между здраве и благосъстояние, затова и нарастващият интерес към този стил е абсолютно неизбежен.

   На снимките по-долу е показано как базови материали са използвани за да създадат рустикален стил. Комбинация между топло средно-тонизирано дърво с отенъци на меко сиво и хладна глина.

Елементи от природата ще ви помогнат да придадете чувство на уют , но все пак не прекалявайте с тяхното количество. Това което със сигурност не искате е да създадете дом, чийто интериор наподобява къщата на мечока Йоги.

Снимката на всекидневна показана по-долу е на преобразувана стара плевня. Камъкът по стената и оголените дървени греди са елементи, които са типични за Тусканския стил  в дома. Сами виждате как старите основи на сградата, изявени по този начин допринасят за рустик визията на помещението. Обзавеждането е в класически стил, което допринася за възхитеталната смесица от стилове.

В случай, че не разполагате с такива структорни елементи, характерни при грубите строежи, винаги можете да добавите някоя друга колона или изкуствена греда в дома си.  Това ще спомогне за желаната визия.

Цветът: важно е да подберете цветовете правилно. Използвайте натурални цветове близки до природните. Нюанси на шистово сивото, зелено, кафяво, бежаво, кехлибар, сивите тонове изглеждат фантастични. Можете да смесите тонове на вкусен карамел и светъл крем. Не забравяйте светлите тонове разширявеат пространството, докато тъмните го свиват. Колкото и да ви се иска, не правете грешката да боядисате малката си кухня в кафяво или тъмно сиво, само защото така е модерно. Заложете на просторните светли цветове.

Стените: добавете текстура използвайки интересни ефекти при боядисването за да дадете леко отлежал поглед на помещението. Неравното, полузавършено велурено покритие е изключително подходящо за визията която търсите.

В духа на Рустик интериора са грубият дървен материал, текстилът и меката светлина. Всичко това трябва да е съобразено с пространството с което разполагате.

Подът: Подът ви трябва да бъде от дърво или камък, който може да омекотите с подходящи вълнени постелки, които ще внесат уют и фантазия в помещението.

Следващата снимка показва как може да използваме ярко контрастиращи цветове в комбинация с естесвени тонове, което създава страхотен модерен вид на рустик помещенеието. Грубите дървени греди по пода, асортиментът от аксесоари и мебели придават на това помещение изключителена рустикалена атмосфера.

Декорът: Помещението ви трябва да бъде обзаведено с предмети изработени от дърво. Дървените трупи изглеждат невероятно когато играят ролята на маса или място за сядане и неминуемо ще преобразят стаята ви в мечтаното помещение с рустикалана визия.

Борът е подходящ материал, като препоръчваме средни до тъмни тонове.

Мебели от метал също ще се впишат добре в тази концепция. Кухненския кът на следващата снимка е чудесен пример за това, как металните мебели се съчетават с останалия интериор, като всеки цвят предвещава следващия. Подовата настилка е в шистово сиво, а стените са облепени с камък. Всеки нюанс от цялостното цветово решение е в пълена хармония.  

Ние в личен план сме изключителни привърженици на този стил и горещо ви го препоръчваме.