Строиш палат в забранена зона и ставаш аристократ

7
Добави коментар
versai
versai

Какво му пречи на един човек да купи земя и да построи вила на нея? Нищо, стига да има пари. Ама българските новобогаташи искат да са не на хубава, а на райска земя. Няма значение дали е в природен парк, резерват или друго защитено от закона място. Той си го е заплюл и понеже е свикнал да става на неговото, не смята да се съобразява със забраните. Стриктно спазва мутренския припев 

    “за милиони няма закони”. 

Дебели чичковци, намазали от прословутите червени пари или от приватизацията на Иван Костов, разхождат дебели шкембета, представяйки се за “успешни бизнесмени”. Дебилните им синове тежкареят още повече, защото от бебешка възраст са ги глезили и така са убили дори наченките на нормално поведение. Всички групово си помагат в доразграбването на държавата, наричайки го бизнес-контакти и повтаряйки магическо-мутренската мантра “пари при пари отиват”.

Пешо заплюл хубаво местенце, ама било в забранена зона. Тошо го свързва с приятеля си Гошо, дясна ръка на кмета във въпросната община. Тримата заедно завъртат далаверата. Няма проверки, документите са подправени, срокове не важат. Всеки от тримата намазва, а вечерта разказват на софра за успешната сделка и колко лесно било да правиш пачки, стига да си работлив и предприемчив. Естествено, с презрение обсъждат бедните, които нямали пари, защото са глупави и мразят да работят (за джоба на тлъст чичко бизнесмен).

Ако започнат проверки на незконната сделка, тримата аферисти моментално ще обърнат вниманието в друга посока. Сега е актуално да посочват циганските бараки – тях да съборят. Нищо че нито един циганин не е построил къщурка в национален парк, а на земя, към която никой не проявява интерес. Карай, нека ги съборят, работа да има! Но да не закачат семейния чифлик, където свинеподобен аферист е разхвърлял телеса, а до него кретеноидните му деца обсъждат коя тропическа дестинация да хванат, плащайки с откраднатите държавни пари на тате.

От съседния двор наднича синчето на известен наркопласьор, който също се смята за бизнесмен от вселенски мащаб. Мрази да му говорят за закони, но още повече мрази полицията, защото тя е една такава, лоша, т.е. пречи му да разпространява наркотици или с други думи: съспива бизнес климата.

След време внуците на днешните далавераджии в костюми ще тежкареят още повече, хвалейки се със “законни имоти”. Ще говорят за чистата си кръв, доброто потекло/произход, ще разправят за предприемчивия (крадливия) ум на дядо си. Точно както днешните реститути искат “техните имоти”, но не казват с колко кражби са платени. На единия дядото опразнил партийната каса, на другия отмъкнал средствата на революционния комитет, трети бил в голяма кърджалийска банда …. и така, докато стигнем до крадливите боили и боляри от царските времена преди нахлуването на турците. 

                                                                        

Било е и сигурно ще бъде. Кражба до кражба. Няма съвест, няма скрупули. Ама били умни и предприемчиви, а? Вече би трябвало да сте разбрали защо целият бизнес настръхва, когато тръгнат данъчни проверки. Ще пискат, много ясно, като са се насрали до козирката. Нито един български богаташ не може да обясни с документи произхода на парите си. Остава им да се преструват на репресирани. Ако не реват с цяло гърло, чакат ги дълги години в затвора.