Вкусно у дома с Green Master: макарони с риба тон на фурна

7
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Вече ви разказах за Green Master и тяхната философия за здравословен живот. И защото храната е здраве, трябва да обръщаме повече внимание освен на това, което слагаме в устата си, и на това, в което приготвяме храната си.

Както знаете от няколко седмици тествам част от техните домакински съдове за готвене. Днес съм се спряла на квадратен тиган със стъклен капак и капачка-дозатор (24х24 см), в който ще приготвя макарони с риба тон на фурна.

И без да губя повече време, влизам в кухнята и запретвам ръкави. Разбира се, първо да ви кажа необходимите продукти за макароните с риба тон на фурна:

– 500 г макарони- 200 г моцарела- 175 г филаделфия- 200 г филе от риба тон- 2 с.л. горчица- 1 с.л. брашно- 2 ч.ч. прясно мляко- 200 г целина или селъри, нарязани на малки кубчета- 2 моркова, настъргани на едро ренде- 2 глави червен лук, нарязан на ситно- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно- 2 с.л. масло- сол на вкус

Започваме с приготвянето. Сваряваме макароните според инструкциите на опаковката и ги отцеждаме. 

В загрятото в тиган масло слагаме да се задушат лукът, целината, чесънът и морковите. 

Когато поомекнат, добавяме брашното, разбъркваме, и добавяме млякото. Бъркаме непрекъснато, за да не стане на бучки. 

Добавяме горчицата и сол на вкус. 

Нарязваме рибата тон на кубчета и в нагорещен с малко масло тиган запечатваме рибата.

В квадратния тиган смесваме макароните с филаделфията, рибата и соса. 

Покриваме ги с нарязаната на парченца моцарела. 

Поставяме квадратния тиган в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем до златисто (около 35 минути).

Макар с името тиган, на практика този съд мога да нарека универсален. Освен за тиган, може да се ползва за печене, задушаване, овкусяване на ястия по време на готвене – това става чрез уникалния му капак.

За тази рецепта не ползвах капака по време на готвене, а след това – освен за овкусяване по време на готвене и задушаване, той служи за чудесно съхранение на яститето.

Има нещо, което предния път забравих да спомена, а лично за мен е от голямо значение – уредите на Green Master са изключително лесни за почистване. Благодарение на тяхното незалепващо каменно покритие, с лекота можете да почистите съда и да сте готови за следващото му използване.

Но пак се отнесох, ето как се получиха ароматните макарони на фурна с риба тон:

Бон апети от мен и очаквайте още вкусни ястия, приготвени в прекрасните съдове на Green Master!