Как да подготвим детето за първият учебен ден: Възраст от 5 до 8

1
Добави коментар
mimsoleto
mimsoleto

 

Един месец преди:

 

Определете рутинна почивка. Създаване на последователно време за лягане, рутина и сутрешен график, така че вашето дете си ляга и се събужда в същото време всеки ден.

 

Прегледайте информацията за безопасност. Уверете се, че вашето дете си знае трите имена, адрес и телефонен номер.

 

Актуализиране на здравни данни. Уверете се, че училището е обновявало медицински досиета и контакти.

 

Разчистете безпорядъка. Сортирайте чрез дрешници и се отървете от стари дрехи, обувки, и играчки. Бъдете сигурни, че сте пробвали дрехи от миналата година и сменете тези които се налага. Ако то се нуждае от училищна униформа се уверете, че всички бройки за поръчани.

 

Една до две седмици преди:

 

Практика обяд. Започнете да подготвяте училищните обеди които ще им служат за обяд в дома ви. С вашето дете, планирайте селекция от здравословни ястия които тя със сигурност ще хареса.

 

Научете маршрута. Практикувайте с шофиране, автобус, велосипед или пеша маршрута до и от училище.

 

Говорете за съвместното ползване на автомобили. Ако някой друг освен теб ще я вземе, решете мястото на среща.

 

Купи училищна екипировка. Вземи актуализиран списък от учител или училищния офис на вашето дете. Маркирай екипировката с фамилното име на детето си.

 

План за домашните. Помогнете на детето си да избере специална зона за домашните си, и бъдете сигурни че е добре осветена,тиха,удобна и не е близо до отвличане на вниманието, като телевизора.

 

Създаване на място за разтоварване. Изчистете едно място близо до вратата за вашето дете да сложи раницата си, палто, и всичко друго, което тя носи вкъщи.

 

Посещение на училището. Направи визити в класната стая на детето си, в офиса, на закусвалнята, на баните и се срещнете с  учителя на детето си.

 

Един или два дни преди:

 

Планирайте здравословен старт. Избери енергийна пакетирана закуска за първия учебен ден сутринта и згответе любимата вечеря на детето си в нощта преди.

 

Изберете униформата от първия ден. С вашето дете, решете това, което тя ще носи за първия учебен ден.

 

Опаковайте. Уверете се, че раницата на детето ви е заредена и готова за път.

 

Планирайте довиждане. Дори и да не сте в състояние да взимате детето си от училище повечето сутрини, не го прави извинение да го оставиш само на първия учебен ден.