Хотели в Керамоти

1
Добави коментар
webmotionseo
webmotionseo

Хотели в Керамоти В Керамоти хубавите хотели не са много. Класическите такива са „Ксастеро”( 16 стаи, 39 легла),”Филипион” (около 60 легла в 24 стаи и 4 апартаментчета),”Филоксения” (12 стаи, 30 легла), „Караянис” ( около 40-50 легла в 12 апартамента) и „Голдън сандс” (80 легла) които без преувеличение са твърде непретенциозни. Почти всички от тях са строени преди повече от двайсет години (Ксастеро през 1927 г.!!)и не са добре поддържани. Освен това, с изключение на „Голдън Сандс”, са разположени близо да пристанищния кей и ферибота,което ги прави шумни, а често и изложени на неприятни миризми и рояци от комари. Тези хотели разчитат предимно на туристически агенции и цели автобуси с туристи, които идват за пръв път в Керамоти.

Други непретенциозни хотелчета в западния край на полуостровчето – между пристанището и улицата край плажа са „Касиани” (двайсетина места в два апартамента и 8 стаи), „Хелас”(трийсетина легла в два апартамента и дванайсет стаи) и „Дзамдзис” (28 легла в двойни стаи, студия и апартаменти), за нивото на които може да се съди по паркиралите пред тях таратайки от дълбоката българска провинция.

Дъното в Керамоти са „апартаменти” „Елена”, за които има унищожителни отзиви в няколко български форума – вижте мненията на посетителите!!

 

Симпатично класическо хотелче близо до плажната ивица е „Акрополис” (10 двойни стаи с 20 легла), което е реновирано преди пет-шест години и предлага прилични условия на много конкурентни цени. Има няколко хотела,разположени на улицата край плажовете, предлагащи студия и ваканционни апартаменти. Разположения срещу „Коко бийч” „Афродити” (наскоро реновиран  и предлагащ 19 малки гарсониери с 50-60 легла), подходящи за двойки без деца и намиращия се в съседство с него „Катерина”, предлагащ 7 стаи и 5 апартамента с общо 45 легла, който също е реновиран и предлага прекрасен просторен двор.

По-нататък на изток, почти срещу „Паралия” е разположен апарт-хотел „Астория” (50-60 легла в 7 двойни стаи, пет апартамента и две преходни тройни стаи), пред който претенциозно се развяват знамена на няколко големи държави, сякаш е петзвезден. Всъщност „Астория” едва ли покрива критериите за повече от две звезди и предлага поовехтяли и маломерни стаи и апартаменти на цени далеч не отговарящи на състоянието им. Следват „Ана апартментс” – малък частен комплекс от нови и прилично обзаведени апартаменти, „Ирини” – комплекс от седем малки апартамента (с общо 30 легла), построени сравнително наскоро и поддържани в отлична чистота.

По някаква игра на случая, в източната, най-тиха и най-нова част на Керамоти (близо до плажа „Амос бийч”) се намират най-комфортните и модерни комплекси апартаменти. Когато сравнявате цените на апартаментите в тези малки комплекси с тези на другите гръцки хотелчета в Керамоти, спомнете си максимата:  Горчивината от лошото качество на обслужване и липсата на комфорт остава дълго, след  като е преминало краткото удоволствие от по-ниската цена!“ Първата лястовица на новото ниво на хотелско обслужване и комфорт беше „Вила Белвю” с три апартамента и общо 12 легла. Последваха „Белвю апартмънтс” (8 апартамента с общо 35 легла), които вдигнаха летвата по отношение нивото на обзавеждане и откритите преди две години шест мезонета „Керамоти апартмънтс” (около 40 легла) – всички те обзаведени и управлявани от българи. Очаква се през м. май 2015 г. да отвори врати нов малък комплекс от четири четиристайни апартамента (до 28 легла), наречен „Вила Екселсиор”, който да постави нови стандарти на комфорт и лукс в Керамоти. В дворчетата пред терасите на българските хотелчета, наред с кокетните градинки, има и площадки за игра на малките. Така гостите могат да останат на терасата на сладка раздумка с узо и гръцка салата, а децата – да си поиграят на воля,чувствайки се защитени под зоркия родителски поглед. br />

 

Още хотели в Керамоти

 

Прочетете статията Георги Милков, журналист от вертник 24 часа и списание National Geographic

 

Участвайте в анкетата на www.bgpoll.net