Възможно ли е да си приготвим антицелулитен продукт у дома?

1
Добави коментар
sdobreff
sdobreff

Какви продукти и натурални съставки ползвате в борбата с целулита?

Когато става въпрос за целулит, появата му се влияе от два основни фактора – начинът на хранене и физическата НЕактивност.За да се отървем от него, освен че трябва да коригираме начина си на хранене и да се движим повече, ние можем да си помогнем и с антицелулитен продукт, който да втриваме върху засегнатите зони в комбинация с масаж. На пазара има много антицелулитни продукти, като някои от тях наистина са доста ефективни, но често струват доста, а свършват бързо. Със сигурност в борбата с целулита ихте могли да ползвате и домашно приготвени смеси, които по нищо не отстъпват от тези в магазина. Ето защо за любителите на домашно приготвената козметика решихме да споделим няколко бързи, домашно приготвени продукта против целулит.

1. Домашно приготвен антицелулитен продукт с КАКО

В много от антицелулитните продукти на пазара присъства какаото, тъй като то съдържа теобромин, който доказано благоприятства за премахването на мазнините.Теоброминът е алкалоид, който има ефекта на кофеина, макар и по-слаб.В 5 гр. прахообразно какао се съдържат 108 мг. теобромин или 2,6 %.Така…, за да си приготвите у дома антицелулитен продукт с какао направете следното:Напълнете половин купичка с топла вода; След това сложете вътре какао на прах и бъркайте, докато сместа стане като крем. 2. Домашно приготвен антицелулитен продукт с какао, кафе и бадемово масло

В допълнение към какаото, ние може да допълним лечението, чрез добавяне на утайка от кафе и няколко капки бадемово масло.Този вид домашно приготвен антицелулитен продукт може да се съхранява в хладилник за една седмица и да се ползва за няколко процедури.

Как да прилагаме тези смеси?

За успеха на домашно приготвените антицелулитни продукти е важно да се прилагат по следния начин:

Поставете ги върху засегнатата област. След това увийте с найлон.Оставете за 30-40 минути и след това изплакнете със студена вода. Лечението трябва да се повтаря периодично и задължително съчетано с подходящ хранителен режим и физическа активност.

Пожелаваме успех в борбата с досадния целулит!