Полицията в Лос Анджелис вече е с нагръдни камери

2
Добави коментар
Ivanko
Ivanko

Полицията в Лос Анджелис връчи в понеделник първите нагръдни записващи устройства на улични патрули. Така се поставя началото на изкарването на стотици подобни камери в кварталите на втория по големина град в страната.

Според подкрепящите тази мярка по този начин ще се повиши доверието към органите на реда, остро критикувани през последните месеци заради няколко инцидента със застреляни невъоръжени предимно чернокожи по време на спор с униформените.

По-малки пилотни програми вече има в Ню Йорк и Чикаго, а LAPD започва проекта в деня, в който кметът на Милуоки предложи да се вложат почти 900 000 долара за оборудване на всички около 1200 патрулни полицаи с нагръдни камери до края на 2016г.

Намеренията на LAPD обаче са най-амбициозните в страната. Там работят почти 9900 души, което я прави третата по численост градска полиция в САЩ, от нея около 7000 патрулират по улиците и плановете е всички да са с камери.

Не всички проблеми са изчистени – полицията си запазва правото кога да разпространява записаното, дори когато става дума за скандални случаи на убийства.

Фотограф: Pool

Кметът Ерик Гарсети заяви, че първо иска да чуе мнението на полицаите, които започват да носят устройствата.

Те са от централата, покриваща кварталите в обширната долина Сан Фернандо, където патрулиращите са около 800. Камерата се активира с натискане на бутони първоначално служителите може да пропускат да ги включват поради липса на навик или напрежение по време на преследване.

Цената на всяко устройство е в рамките на 350-700 долара, което не могат да си позволят повечето градове в страната.

Фотограф: Pool