Как се забавлява българката

2
Добави коментар
nelita2
nelita2

Българката цени най-много семейството, а най-често се забавлява с разходка или на гости у приятелка, сочи онлайн проучване за женското приятелство, осъществено това лято от „Гемиус България“ по поръчка на

Българката цени най-много семейството, а най-често се забавлява с разходка или на гости у приятелка, сочи онлайн проучване за женското приятелство, осъществено това лято от „Гемиус България“ по поръчка на „Фокс лайф“.

668 жени са участвали в допитването, чиято цел е била да проучи какво е важно за българката, къде намира  приятели и как предпочита да се забавлява.

Според резултатите семейството и приятелите са от най-голямо значение за нежния пол у нас, а на трето място се нарежда кариерата. Богатството далеч не е от ключово значение, дори и за анкетираните с високи доходи.

Какво най-често подарявате на приятелките си?

Близо 70% от истинските приятелства на дамите са продължили повече от 10 години, като най-често са завързани в училище. 60% от запитаните признават, че биха прекратили приятелство най-вече заради лъжа.

Думите, с които описват приятелството, са позитивни за 63%, като най-често това са: подкрепа, доверие, разбиране, необходимост.

За всяка пета жена обаче приятелството е равнозначно на: завист, лицемерие, интрига, предателство, измама.

Любопитно е, че кафенетата и ресторантите не са най-предпочитаното място за забавление – предпочитани са парковете и ходенето на гости.

Как се забавлявате с най-добрата си приятелка?

Омъжените общуват повече по телефона, а необвързаните – лично. Над 60% от по-младите, до 24-годишна възраст, над 60%, поддържат често връзка и чрез „Фейсбук“. Есемесът почти напълно е излязъл от употреба за сметка на безплатните приложения, от които се възползва всяка втора жена.

Запитани коя от героините в култовия сериал „Сексът и градът“ отговаря най-точно на описанието на приятелката ви, повечето посочват Миранда и Шарлот, а най-малко, под 10%, оприличават своята приятелка на разкрепостената Саманта.

Модната икона Кари Брадшоу, която за британците например е най-стилният измислен герой заедно с агент 007, води само сред обвързаните в София.

В същото време всяка пета от анкетираните признава, че е имала интимни отношения с мъж, с когото е имала връзка и нейната най-добра приятелка.