Няколко думи за хостинга

3
Добави коментар
sealgy
sealgy

ОбложкаА ти хареса ли тази статия?!?

Интернет хостинга е услуга, която работи и управлява интернет сървъри.Може да бъде направен по различни начини.

В голяма степен интернет хостинг услугите предоставят множество възможности и услуги.

Такава е възможността за частнителица и  организации да споделят и да направят достъпни своите сайтове в World Wide Web. Фирми, които предоставят информация на своите клиенти, чрез своите сървъри предоставят интернет пространство на „лизинг“ за своите ползватели.Сървърите обикновено са организирани в  информационни дата центрове. Големите уеб хостинг компании също осигуряват пространство и интернет свързаност в своите центрове за данни за сървъри, принадлежащи на други хора. Това се нарича съвместно разполагане или Housing.

Уеб хостинга има различни звена в различните части на света. Най-основни са дребно-мащабните  файл хостинги  и уеб страниците. Тези услуги виждат файловете, качени чрез FTP (FileTransferProtocol) или чрез уеб интерфейс. Някои от тези файлове претърпяват някаква минимална обработка преди  да бъдат доставени до интернет, а понякога  се доставят такива, каквито са.

По-голямата част от доставчиците на интернет услуги  предлагат този вид услуга за абонатите безплатно.

Има и други начини да получите хостинг за една уеб страница. Обикновено, индивидуалният уеб хостинг е безплатен и е  сравнително евтин  или спонсориран  от реклами.

За  бизнес-страница уеб хостинг е с по-висока цена. Това, най-вече зависи от  естеството на бизнеса и размера на интернет страницата.

Лична страница обикновено изисквасамо хостинг на една страница, докато по-сложните и подробни сайтове изискват различни хостинг пакети,  които могат да поддържат база данни и различни други платформи (например Java, PHP, ColdFusion, Ruby on Rail, ASP.NET, и т.н.).

Уебсайт с необходимостта от осигуряване на техните данни обикновено използват SSL (SecureSocketsLayer). Тези видове приложения призовават за по-пълни хостинг пакети, които по принцип са по-скъпи от стандартните индивидуални уеб страници.

Кредитни услуги могат също да предлагат интерфейс, който може да се използва за управление на уеб сървър,както и за инсталиране на различни видове модули (например скриптове). Терминът „обезглавения“ се използва за обозначаване на уеб сървър, който не осигурява интерфейс за управление на хостинг акаунт.

Други видове хостинг включват файл хостинг, гейм сървъри, имейл хостинг, DNS хостинг и Уики ферми.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
Автор: Андон Иванов
Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL.
В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.