Топ семейни 10 игри

1
Добави коментар
pochivkabg.net
pochivkabg.net

Разнообразете времето след семейната вечеря с няколко интересни семейни игри, подходящи за деца във всички възрасти. Независимо дали харесвате настолни игри или тези, които ви карат да се движите – погледнете най-добрите 10 семейни игри.

АсоциацииНаправете свой собствен списък с фрази, филмови заглавия, имена на книги, животни или дори прости действия, като “хоп” например. Всеки играч трябва само с действия да обясни какво има предвид, на останалата група. Още по-интересно ще е ако се разделите на отбори. Филтрирайте думите или категориите, така, че да е подходящо за всички присъстващи.
ТуистърВключете цялото семейство. Подготовката отнема няколко секунди и със сигурност ще предизвика много смях и настроение вкъщи.
Sequence Това е забавна игра с животни за по-малките и същевременно стратегическа игра за възрастните. Играе се с дъска с нарисувани животни и карти с животни. Който първи постави 4 карти в колона или ред на дъската е победител. Играта трае около 15 минути, така, че няма да изгубите търпението на по-малките.
Препятствия в задния дворПодредете шишарки по земята, хвърлете няколко обръча, добавете и малко играчки, които трябва да се балансират на глава и воала! Вашето поле с предизвикателства е готово.
ПъзелиТова е подходящо за по-големи деца. Изберете семейно голям и красив пъзел, разпръснете го на земята и нататък е ясно. Можете да се занимавате с него няколко вечери подред.
Семейни историиПоследователно всеки казва по едно изречение (или дори дума). В резултат се образува смешна устна история с неочаквани обрати. Не можете да предположите къде ще бъдете отведени, защото сюжетната линия е непредсказуема.
Кой съм аз?Децата обичат да задават въпроси. Използвайте това с тази игра, където можете да вземете имената на книжа, анимационен герой или друго. Можете да ги измислите на момента или да направите карти, от които да изтегляте. Избирате кой да познава, който не трябва да знае въпросното име, а всички останали знаят, и трябва да отговарят на въпросите му само с “да” или “не”. Супергерой ли съм?, Трябва ли да се омъжа за принц?, Живея ли в ананас под водата?
Не се сърди човечеНяма как да не споменем и тази класика, която всички знаем как се играе.
Балонени игриПревърнете хола във футболно, баскетболно или волейболно игрище с помощта на балон. Използвайте картонени кутии, коша за пране и всичко, което ви хрумне за една забавна игра.
Домашно шоуДублирайте вечерното шоу от телевизията вкъщи. Сложете на малкия малчуган вашето сако и вратовръзка и го направете водещ. Играйте “Стани богат”, имитирайте “X factor”, “Сделка или не”, а реквизита от подръчни материали е най-забавен.

Не забравяйте да споделите с нас, кои са вашите фаворити за игри вкъщи и кои трябва да добавим към списъка