Как да изберем подходящи екстеншъни?

1
Добави коментар
artseo
artseo

През последните години екстеншъните се оказаха особено популярен и предпочитан метод за удължаване на естествена коса. Изборът на подходящи удължители може да се окаже доста сложен, особено ако не сте запознати с техните качества и свойства.
На пазара се предлагат изкуствени екстеншъни и такива, които са изработени от естествена коса. Вторият вид са по-удачен избор, защото те са значително по-качествени. Освен това, естествените удължители могат да бъдат безпроблемно третирани заедно с вашата коса. Това означава, че можете да ги изсушавате, боядисвате, къдрите, изправяте и стилизирате по всякакъв начин, без да се тревожите, че ще ги увредите. Всичко това е невъзможно при синтетичните кичури, защото третирането ще ги увреди.
Ако планирате да си поставите естествени екстеншъни, е добре да се обърнете към специалисти с добра репутация. Направете проучвате сред свои познати или в интернет, за да се информирате за надеждните салони, които предлагат и поставят удължители. Потърсете мнението на клиенти, за да сте сигурни, че са останали доволни от качеството на кичурите и от поставянето им.
Какво още трябва да имате предвид? Има редица фактори, с които трябва да се съобразите, за да избегнете проблеми и да останете доволни от резултата. Вече споменахме, че трябва да подберете утвърден професионалист с добра репутация, за да сте сигурни, че кичурите от естествена коса са с достатъчно добро качество.
Поставените екстеншъни се измерват в грамове, а предлаганите грамажи варират от 50 до 150 грама. Разбира се, по-големият грамаж означава повече гъстота и дължина на вашата коса. Имайте предвид, че ако вашата естествена коса е със средна гъстота и е дълга до раменете, ще са ви нужни поне 100 грама кичури, защото в противен случай няма да се постигне нужната гъстота и поставените удължители няма да се слеят добре с вашата коса.
Когато купувате къдрави или начупени екстеншъни, трябва да имате предвид, че дължината им се обявява в изправено състояние. Това е особено важно, ако пазарувате по интернет. Обикновено къдравите кичури са с около 10 см по-къси от обявената им дължина.
За направата на екстеншъни от този тип се използва естествена коса от европейски, индийски или азиатски произход. Счита се, че тези коси се отличават с най-добри качества и се сливат най-добре заради текстурата си.
Обсъдете всички въпроси, които ви вълнуват, с професионалист с достатъчно опит и познания в областта. Не се притеснявайте да питате. Информирайте се за начина на поставяне, за грижите, възможностите за третиране и стилизация. Така ще избегнете редица проблеми.