Сутрешни ритуали за по-енергичен и пълноценен ден

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Как да направим сутринта с една идея по-прекрасна

Вече ви разказахме как да преборите понеделниците, но има някои правила, които важат и за останалите дни от седмицата!

Сутрините са най-важни и по тях може да познаете какъв ще бъде денят. Затова сме ви подготвили някои от най-здравословните ритуали:

Алармата

Може да ви се струва като малка подробност, но подходящата аларма е едно то най-важните неща, това е първият звук, който ще чуете сутрин. Тези от нас, които се събуждат лесно, трябва да опитат природни звуци или класическа музика, а трудно събуждащите се може би ще имат нужда от джаз или боса нова. Всичко друго, само не и онзи дрънчащ досаден звук, който ни изтръгва от подсъзнателното преживяване, каквото е сънуването.

Топла вода с лимон

Лимонът е много полезен за храносмилателната система, защото съдържа лимонена киселина. Тя си взаимодейства с другите ферменти и киселини и може лесно да стимулира отдеянето на стомашен сок и храносмилането. Черният дроб изработва повече ферменти от водата с лимон, отколкото от друга храна.

Йога или пилатес

Леките упражнения сутрин ще събудят тялото ви и са изключително важни, особено ако целия ви ден минава в офис пред компютър. Според последни изследвания повече хора умират от обездвижване, отколкото от тютюнопушене! Изберете спорт, който ви е приятен и който ще ви зареди не само физически, но и психически.

Здравословна закуска

Понякога, когато знаете, че ви очаква вкусно капучино и лека закуска, това ще ви мотивира да станете от леглото и да започнете свежо и енергично деня! Заложете на бар с мюсли и сушени плодове, или нещо друго, което ви доставя удоволствие.

Започнете деня по-рано

Звучи ви абсурдно? Доказано е, че ставането в последния момент изнервя повече от всичко друго сутрин. Отделете време на утрешните си навици – по-дълго време за закуска, може би четене на списание или книга,  а и ако се събудите с поне 30 минути по-рано, може да вървите пеша до по-далечна спирка.