Винаги има начин: Млада жена живее от социални помощи, но създава бизнес, който за 1 година я прави милионерка

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Когато нямат пари и работа, някои хора се отчайват. Други обаче действат. Успяват да се измъкнат от сложната ситуация с находчивост, инициативност и малко помощ от съдбата. Днес ще ви разкажем вдъхновяващата история на една млада американка – Кимра Луна, която е чудесен пример за това, че винаги има начин да успеем, независимо колко тежко си мислим, че е положението ни. Преди няколко години тя и семейството й изпадат в сложна ситуация – нямат пари и дом, живеят от социални помощи. Кимра обаче има план – благодарение на много усилия и учене, тя създава свой бизнес. Той се разраства до такава степен, че година по-късно се оказва, че й е спечелил близо 1 млн. долара.

Ето я и историята й:

През 2012 г. Кимра Луна е разорена. Тя, съпругът й Сет и двамата им малки синове живеят в Калифорния при свекъра и свекървата й, като едва свързват двата края.

„Цели 4 години нямахме сигурна работа“, си спомня 29-годишната Луна, цитирана от Business Insider. „Бяхме спестили малко пари, които изхарчихме бързо, а след това започнахме да живеем от подаяния и социални помощи. Те стигаха за сметките и за храна. Не си купувахме нито дрехи, нито обувки – нищо“.

След това Сет си намира работа като шофьор в куриерската фирма Fedex в Северна Дакота и се премества там. С парите, които изкарва, плаща сметките на семейството си, а половин година по-късно се прехвърля във Вирджиния и Кимра отива при него. Живеят от заплата до заплата.

„За шест месеца там започнах да се отегчавам да бъда домакиня, още повече, че в квартала нямах никакви приятели“, пише тя в уебсайта си. Кимра и Сет решават да използват възстановените си от държавата данъци, за да си купят компютър. Тя си прави блог и започва работа като онлайн маркетинг специалист, продавайки органични продукти за грижа за кожата и хранителни добавки. Кимра добива популярност в социалната мрежа Pinterest, като някои от нейните снимки са споделяни над 80 хиляди пъти. Междувременно започва да чете литература за дамското предприемачество и да се интересува от това какво ще й е необходимо, за да стартира собствен бизнес.

Оказва се, че ще й трябват пари, с които семейството все още не разполага. Кимра си открива кредитна карта с лимит от 5000 долара, знаейки, че те са единственият й оперативен капитал. „Използвах парите за сайта, за реклама във Facebook и за няколко онлайн курса, от които имах нужда“, си спомня тя.

През пролетта на 2014 г. стартира сайта си – KimraLuna.com.

За една година проучване на различни онлайн бизнеси, тя натрупва толкова много информация, че решава, че може да споделя знанията си с други хора. Прави това чрез онлайн семинари, за които си намира аудитория чрез реклами във Facebook. „Нямаше какво да продавам на тези семинари. Единственото, което можех да кажа на участниците в тях накрая, беше: Хей, ако информацията, която ви представих, ви е харесала, присъединете се към страницата ми във Facebook„. Тази страница се оформя като пространство, в което предприемачите могат да получат подкрепа от всякакъв вид. Към настоящия момент Кимра има близо 13 хиляди последователи.

Първият й продукт е онлайн курс, наречен „Да успееш във Facebook“. Той й води клиенти, интересуващи се от услугите й като консултант и коуч. Затова Кимра създава 3-месечна програма за лично консултиране. Продава я за 2000 долара. В първите 6 седмици от стартирането й печели 10 000 долара.

Съпругът й напуска работата си, за да й помага като финансов директор на фирмата. В края на първата година от създаването си бизнесът им отчита приходи от 950 000 долара. Повечето от тях са чиста печалба, защото е уеб базиран и за развиването му не са нужни кой знае какви средства.

Луна работи по 3-месечната си програма за лично консултиране и вече има около 500 клиенти. Печели пари, като рекламира няколко афилиейт партньори на сайта си. Освен това организира онлайн семинари, като таксата за тях е 40 долара. Съвсем скоро планира да стартира още една програма, в която да преподава как се създава и стартира онлайн семинар. „Най-общо казано, фокусирана съм върху едно нещо, една програма. Това се оказа успешната стратегия за мен“, коментира Кимра.

Тя пресмята, че работи за бизнеса си около 25-30 часа седмично, като най-вече консултира онлайн клиентите си и членовете на страницата си във Facebook.

Що се отнася до спечелените пари, Кимра признава, че по-голямата част от тях засега са в банка. „Със съпруга ми в момента се обучаваме как се инвестира. „Искаме да вложим пари в акции и перспективни стартиращи фирми, както и да започнем още бизнеси. Имам идеи за няколко такива, които ще развивам занапред“, казва тя.

За Кимра вече работят няколко души. „Просто не мога да се справя без екип. Имам двама асистенти, които работят по около 30 часа седмично, както и готвач, който приготвя храната ми. Нужни са ми – мозъкът ми не може да функционира, ако тези хора не ми помагат“, допълва тя.

Кимра, която наскоро ражда третия си син, съветва бъдещите предприемачи „да разберат към коя сфера на дейност изпитват истинска страст и на кого всъщност искат да предоставят услугите си“. „Няма да се получи, ако не са обсебени от идеята да работят за конкретни хора – усещането трябва да е дълбоко, а желанието – силно“, категорична е тя.

И обяснява, че „нейните хора“ са онлайн предприемачи, които са готови да действат. „Тези, на които им е дошло до гуша от това да работят за някой друг, от това да не виждат резултати и от това да не знаят как да действат. Тези, които не искат повече да им се обяснява какво да направят, а как да го направят. Аз съм човекът, който им казва именно как да направят нещата“, завършва Кимра.

Снимки: KimraLuna.com

Тази статия ви хареса? Присъединете се към Truestory.bg и във Facebook, където ще откриете още вдъхновяващи истории!

Истории На фокус