10 упражнения, които може да правите в офиса

13
Добави коментар
fitnessgirlsbg
fitnessgirlsbg

Възползвайте се максимално от времето си чрез упражняване на работното място. Докато седите в офиса можете да направите тези 10 упражнения:

1.Стискайте задните си части и задръжте в продължение на десет секунди (пет серии по осем повторения). Красотата на това упражнение е, че вашите ръководители и колеги няма да видят всяко движение;

2. Клекове на офис стол. Важно кръста ви да е изправен и използвате офис стола за ограничител на движението. Участващите мускулни групи при това упражнение са бедрата(предни и задни), както и глутеуса (дупето).Възможност за изправяне в горната част на движението и натоварване на прасците.

3. Глезенни ротации. Завъртете глезените и в двете посоки за пет секунди (пет серии по осем повторения във всяка посока). Това упражнение може да засили гъвкавостта на глезените.

4. Лицеви опори на бюро. Дръжте тялото изправено и ширината на китките трябва да бъде приблизително около нивото на рамената. Те лицеви опори са модифицирани и са по лесни спрямо обикновените лицеви упори. Изпълнете упражнението в продължение на 1 минута.

5. Тонизиране на мускулите. Тренировка за прасец, чрез повдигане на краката си нагоре до самите върхове на пръстите на краката, като останем седнали. Прасците трябва да започнат да „горят” след няколко секунди. Задръжте за десет секунди и след това се повтаря осем пъти;

6. Кофички на офис стол. Важно движението да идва и да се повдигате от ръцете, а краката да остават неподвижни. Мускулните групи, които се натоварват при това упражнение са трицепс, гърди и рамена.

7. Завъртане на талията. Укрепване, чрез завъртане в кръста, като остане седнали. Завъртете на наляво, колкото можете и задръжте за пет секунди, след това се повтаря в дясно (пет серии по осем повторения);

8.Клекове на стена. Уверете се, че сте гърба ви е плътно в стената. Вдигнете единия крак и го задръжте във въздуха и ще усетите приятна пареща болка в краката. Задръжте в тази позиция 30 секунди и сменете с другия крак.

9. Коремни преси. Облегнете се назад върху облегалката. След това повдигнете изправени краката си на няколко см над земята. Почувствайте парене в коремните мускули и задръжте в продължение на десет секунди. Осем повторения от по десет секунди.

10. “Legs” асансьори. Като се започне с двата крака разположение успоредно на пода, направете лифтове, като се започне първо с десния крак, а след това с левия. Повдигнете всеки крак, докато докосне долната страна на бюрото си. Осем повторения от по десет секунди.

Използвани изображения и идеи: Office Workout with Anna Frank