Няколко практични идеи за организация на дома

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Дори да обитавате широк и просторен дом, множеството малки вещи често създават усещане за натрупано и разхвърляно пространство. А когато квадратурата на жилището е по-малка, дребните предмети сякаш ни задушават. Предлагаме Ви няколко практични идеи за организация, така че домът Ви да изглежда като изваден от списание.

На първо място, добре е предметите да си имат определено място, за предпочитане – според предназначението им. По-малките вещи могат да “живеят” заедно в по-големи контейнери, така че да спестите място. Заложете на готови кутии и кошнички, отговарящи на интериора, или си измайсторете такива сами.

Можете да облечете кутии от обувки и кашончета с плат, опаковъчна хартия, тапет или дори вестник. Поставете панделки или други декорации за по-завършен вид. Можете да използвате и подаръчни торбички, кошнички от букети и други кутии. Ако е необходимо, поставете етикети или табелки, за да намирате по-лесно нужните вещи.

Най-малките предмети като ключове, монетите от рестото в магазина, канцеларски материали, кухненски принадлежности, грим и козметика, бижута и аксесоари и други изглеждат кокетно и в купички, чаши  и чинийки, бурканчета и други керамични и стъклени контейнери. Освен практична, тази организация може да се превърне и в елемент от декорацията.

Когато говорим за малко жилище, подходящи са и идеите за максимално оползотворяване на пространството. Вратичките на шкафовете и гардеробите, празните стени и пространствата зад вратите на стаите могат да се превърнат в допълнително място за вещите Ви.