Как да лекуваме артрит в домашни условия

1
Добави коментар
lilqnaantonova
lilqnaantonova

По последни проучвания броят а пациентите с артрит е нараснал с над 40% за последните няколко години у нас. Това ни кара да мислим, че ставните заболявания стават все по-често срещани и то както сред хора в напреднала възраст, така и сред младите. Характерно за артрита е, че той може да премине от само себе си, но при наличие на инфекция или възпалителен процес в организма, той може да се развие повторно. Точно поради факта, че артритът може да отмине и отшуми с времето, хората от древни времена го лекуват с различни билки и народни рецепти. В много случаи дори те са по-ефективни от съвременните лекарства или от рехабилитацията. Днес ще ви запознаем с това как да лекуваме артрит в домашни условия.

Съществува един добре познат по нашите географски ширини чай, който се слави с невероятно благотворно действие срещу артрита. Самият чай се приготвя от следните билки и растения – боровинка, невен и жълт кантарион, като боровинката може да е под формата както на сушени плодове, така и на листа. Приготвя се отвара от около 1 литър, която стига за близо 2-3 дни, като от лековитото питие се пие всяка сутрин и вечер на гладно. Много хора са се излекували именно с тази отвара от артрит – без дори да посещават лекар и то само в продължение на няколко седмици.

В някои случаи обаче артритът преминава във възпалителна фаза и тогава болките са изключително осезаеми в определени части от тялото. Тук на помощ идва стар мехлем, който по всяка вероятност и вашите баби и дядовци са ползвали за лечение на ставите. Мехлемът се приготвя от борови пъпки и с него се мажат най-засегнатите, т.е. най-чувствителните на болка места от тялото ви. Не спирайте с мехлема, докато не усетите цялостно възстановяване.

Не на последно място, артритът се влияе доста добре и от обикновен сок от картофи. Картофите трябва да са сурови, а не в сварен вид. Нарежете 1-2 големи картофа на тънки филийки и ги оставете така в чаша или буркан студена вода. На сутринта водата ще е поела от сока на картофа. Изпийте я, като течността не трябва да надвишава 250 мл. Повторете тази сутрешна процедура поне 1 седмица. Болката ще намалее, а ставите ще започнат да зарастват още след първите няколко седмици на лечението.

Използвайте тези уникални народни рецепти и билки, за да преборите сами артрита у дома. Все пак обаче никога не подценявайте професионалната помощ на лекаря. При продължителен дискомфорт или липса на каквото и да е подобрение, задължително се консултирайте с медицинско лице по повод състоянието си, защото то може да изисква и по-сериозна терапия.