Тинейджъри от Варна направиха кавър на песен на японската група Lycaon

2
Добави коментар
infovarna
infovarna

В последните години се наблюдава засилване на интереса от страна на младежите в България към азиатската култура като цяло.

Станалите вече традиционни AniFest във Варна, Aniventure в София и провежданите като елементи на ивентите K-Pop битки, Cosplay и други, провокират тинейджърите към занимания с танци, музика и изкуство.

През летните месеци, които мнозина техни връстници използват за „здраво разпускане“ и плаж, ученици от Варна отделиха време за да запишат своя първи съвместен проект „A Farewell Cover of Marigold (Original by Lycaon)“, провокирани от предстоящото разпадане на японската J-Rock група Lycaon и тяхното последно турне в Япония.

Проектът е реализиран изцяло от тинейджърите: Вокали, видео заснемане, видео обработка, БГ текст – Теди (10 клас, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“) ; Китара, аудио запис и аудио обработка – Кирил (12 клас, III ПМГ „Академик Методий Попов“). Интерсено хрумване е видеото, резлизирано на покрива на традиционен за Варна панелен блок, с изглед към Варненското езеро. Следва да се отбележи, че в кавъра има и куплет с авторски текст на български язик и японски субтитри.

Копие на кавъра, записано на DVD е връчено на групата лично на 12 септември от фен, от Австрия.

Клипът може да бъде видян на адрес: https://youtu.be/et-uyTQMm6s