Затварят Пени маркет в Хасково до края на октомври

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Германската верига Rewe Group ще изтегли марката си „Пени маркет“ (Penny) от България, съобщиха от групата. Част от магазините ще продължат да работят под марката на Billa, който също е част от Rewe Group, но работи в среден ценови клас. Това съобщи Капитал.

„REWE Group се отказва напълно от дискаунт-бизнеса в България. До края на октомври 2015г. ще бъдат затворени всички магазини на PENNY в страната“, се казва в съобщението на германската верига. Където е възможно, „Билла България“ ще поеме магазините, както и логистичния център на дискаунтъра в общ. Елин Пелин. В момента „Пени маркет“ има 49 магазина, като първият е открит през 2009 г. По данни от класацията „Капитал 100“ за 2013 г. „Пени маркет България“ е имало 24.2 млн. лв. загуба, при 195.5 млн. лв. приходи. Отчетът за миналата година все още не е обявен публично и не е официално вписан в Търговския регистър.

От групата уточняват, че Rewe Group ще запази веригата Penny в останалите държави, в които присъства – Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария. В България германският инвеститор „ще се концентрира върху сегмента на супермаркетите, в който е представена с търговската верига BILLA“.

Магазините с марка Billa в момента са 92, по данни на компанията. „Билла България“ е отделно дружество от „Пени Маркет България“.

„Пени маркет” в Хасково бе открит през лятото на 2010 година. Магазинът обаче не успя да се наложи на лидерска позиция на пазара и остана сравнително слабо посещаван. Застроената площ на хипермаркета е 1 500 кв.м. 79 са паркоместата. Съдбата на магазина все още не е ясна.

Haskovo.net