Какви са „Тайните на Библията“?

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Продукцията „Тайните на Библията“ ще разкрие най-старите истории на Свещеното Писание по Viasat History. Епизодите ще се излъчват всяка неделя, от 20 септември до 13 декември, от 21:00 часа.

Поредицата представя разказите на авантюристи, археолози, историци и учени, които през годините се опитват да достигнат до истината за някои от най-големите загадки на Библията. Епизодите отправят поглед към редица тайни от миналото – от Всемирния потоп до Светия Граал, от унищожаването на Содом и Гомор до рухването на стените на Йерихон.

„Тайните на Библията“ разказва и за градове, погълнати от земята, небесни видения, обсади и битки. Но всеки епизод се съсредоточава върху един изследовател – съвременния Индиана Джоунс, който вярва че е разкрил неизвестна преди това истина. Мотивирани понякога от вярата, алчността или просто от чисто любопитство – това са хора, които са посветили живота си често на невъзможни търсения. Някои дори са похарчили цяло състояние и са излагали живота си на опасност в търсене на истината. Съчетавайки драматични възстановки с документални и архивни кадри, поредицата разкрива тайни, които хвърлят нова светлина върху Библията.

Сред интересните разкрития в поредицата е едно от най-големите чудеса в Стария Завет – разделянето на Червено море, както и разследването на археологът Стивън Колинс, който през 1996 г. се отправя на мисия да намери Содом. В равнините на Йордан той открива невероятните останки на огромен неизследван град, привидно унищожен в огнен апокалипсис. А историческият детектив Греъм Филипс се опитва да проследи Жезълът на Мойсей, който е създал някои от най-удивителните чудеса в Библията. Сред детективите е и италиански професор, който счита, че е провел серия от точни тестове, които ще докажат дали Торинската плащaница е фалшива или тя действително е погребалното платно на Христос.

Тези и още други интересни разкрития – гледайте в продукцията „Тайните на Библията“, всяка неделя, от 20 септември до 13 декември, от 21:00 часа, по Viasat History.