Фикрет Сепетчи, един от основателите на ДПС в Пловдивска област, прекрати членството си в партията.

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

На 26 август Сепетчи е депозирал оставките си като член на областния съвет на ДПС-Пловдив и член на партията. Като мотиви посочи безпринципната и аморална политика на ръководство на ДПС в града и областта.

След 25 години той вече не виждал основните принципи на партията, заложени при основаването й. Ако тогава тя е била партия на всички турци и мюсюлмани в България, сега се е трансформирала в преследване на личния интерес и изгода.

„Ако през 2001 година си казвахме – нека са нашите момчета, сега през 2015-а е нека да е моето момче“, каза Сепетчи.

Като достоен боец от школата на Ахмед Доган, както той сам се определи, Сепетчи поиска оставките на областния лидер на ДПС в пловдивска област Джевдет Чакъров и на още четирима членове, сред които и на Тамер Бейсимов. Освен това Сепетчи обяви несъгласието си с „безпринципните политически назначения“ в Пловдивска област на хора, отсъствали в политическия живот на партията дълги години. Според него тези назначения са авторитарни и лични на д-р Чакъров.

В резултат на „тази аморална политика на ДПС в Пловдивска област в резултатите на партията на последните парламентарни избори имат срив от 8-9 хиляди гласа“, каза Сепетчи и добави, че отсега нататък няма да бъде пасивен, а напротив – ще бъде активен контрапункт на ръководството на партията в Пловдивска област.