МВР: Пътуващите от Гърция да минават и през КПП Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: peter.and.bilyana.net

От ГД „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните на Кулата и Маказа контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница – Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от „Фокус“.

 

Всички ГКПП работят при пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция“ за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове.

 

Поради очакванията за интензивен трафик за влизане в страната през българо-гръцките пунктове Кулата и Маказа на празничния 22 септември, От ГД „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните контролно-пропускателни пунктове – Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград.

 

Към момента трафикът през всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален.

 

През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове.

 

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

 

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили.

 

Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя.