Модни цветове есен зима 2015 -2016 година, Pantone Color Institute

5
Добави коментар
elizabethu
elizabethu

Тазгодишните актуални цветове на есенно-зимния сезон 2015-2016 има неутрална, но богата палитра. Няма  разлика между възраст и статус в обществото – определено една демократична мода!

Аметистова орхидея (Orchid Amethyst)

Този тон е абсолютно нетипичен за пастелния есенно-зимен сезон, но неговата приглушеност е достатъчна, за да не изглеждате глупаво, заобиколена от дами в тъмни одежди. В мярка този изразителен оттенък изглежда най-добре като основен тон на дрехата. За да го комбинирате с други модни цветове,се изисква деликатно чувство за естетика.
 орхидея

Кашмирена роза (Cashmere Rose)

Още в името си този цвят подсказва за топъл, есенно зимен материал , обичаен за много момичета. В действителност оттенъка на розово  изглежда меко и топло като естествен кашмир, изразявайки само атрактивно спокойствие и уют.

Cashmere Rose

Оранжево кадмии (Cadmium Orange)

Това е един особен оттенък на оранжевото на кръстопътя на меко коралово  с оранжев прах. В зависимост от светлината и съседните цветове, модерния цвят на есенно-зимния сезон 2015-2016 може да изглежда прекалено ярко  а може и да е по-приглушен.

Orange

 

Отразена в езерото (Reflecting Pond)

Есента и зимата са в очакване на този класически нюанс на синьото като глътка свеж въздух: изглежда еднакво добре на топли палта, дълги поли, джемпъри, привличащ вниманието върху простата кройка и силует.

Бискайски залив (Biscay Bay)

Марсала (Marsala)

Този модерен цвят е олицетворение на нюансите на реколта от червено вино. Той е деликатно тръпчив и съблазнителен. През есенно-зимния 2015-2016 „Марсала“ се отнася към бизнес цветовете на женския гардероб.

 

Жълт дъб (Oak Buff)

Този цвят принадлежи към природната гама, която ни обгръща с топлина , но не заслепява. В облеклото се съчетава най-добре с изразителни, сочни оттенъци и подчертава тяхната красота.

 

Шторм (Stormy Weather)

 

За есен и зима този моден цвят е един от най-подходящите. Той възпроизвежда дъждовно небе, тъмна морска дълбочина, мокрия градски асфалт, покавайки акцента на лаконичността. Идеален е за сдържани, класически дрехи.

 

Полевой шалфей (Desert Sage)

Основен цвят тип «унисекс» в тази подборка. Подходящ за всеки цветотип, меко скривайки недостатъците и подчертавайки природното обаяния на приносителя.

Увяхваща трава (Dried Herb)

Неутрален цвят, които стана моден благодарение на възможността си да се съчетава с практически всички есенно зимни тонове. Модния цвят е длъжен едновременно да подхожда за солово изпълнение, както и като допълнение за друг цвят.