The X Factor-Сезон 4-Епизод 6

1
Добави коментар
stan4o12
stan4o12

The X Factor България

Предаването, което търси неизвестния елемент Х – онова качество, което превръща обикновените хора в звезди от световна величина и заради което големите музикални имена пълнят стадионите.

 

Това е музикално шоу №1 в света X Factor.

 

Премиерата на обичаното от милиони зрители по света шоу е през 2004 г. във Великобритания, последвана от светкавичния успех на формата в редица други държави. В България X Factor прави своя дебют в ефира на Нова през 2011 г. Първият сезон постига изключителен успех, като дава на родната музикална сцена едни от най-известните и обещаващи имена – победителя Рафи, финалистите Богомил и Сани Алекса, дуета Ангел и Моисей, Михаела Филева и други. Следва също толкова успешен втори сезон през есента на 2013 г., когато България излъчва своя втори X Factor – безапелационната Жана Бергендорф. Дебютният й сингъл „Самурай” е създаден във Великобритания от двама от най-успешните музикални продуценти на Острова – Рей Хеджис и Найджъл Бътлър.

Есента на 2015 – най-успешният музикален формат у нас ще превземе ефира на Нова за четвърти път.

СЪДИИ:
Саня Армутлиева

Предаването, което търси неизвестния елемент Х – онова качество, което превръща обикновените хора в звезди от световна величина и заради което големите музикални имена пълнят стадионите. Това е музикално шоу №1 в света X Factor.

Премиерата на обичаното от милиони зрители по света шоу е през 2004 г. във Великобритания, последвана от светкавичния успех на формата в редица други държави. В България X Factor прави своя дебют в ефира на Нова през 2011 г. Първият сезон постига изключителен успех, като дава на родната музикална сцена едни от най-известните и обещаващи имена – победителя Рафи, финалистите Богомил и Сани Алекса, дуета Ангел и Моисей, Михаела Филева и други. Следва също толкова успешен втори сезон през есента на 2013 г., когато България излъчва своя втори X Factor – безапелационната Жана Бергендорф. Дебютният й сингъл „Самурай” е създаден във Великобритания от двама от най-успешните музикални продуценти на Острова – Рей Хеджис и Найджъл Бътлър.

Криско

Изпълнителят и продуцент на редица български изпълнители Криско ще заеме едно от съдийските места в музикално шоу №1 в света – X Factor. През последните години той е едно от най-обсъжданите имена в музикалния шоубизнес.

Кристиан Талев (Криско) прави първите си стъпки в музиката още в ранна детска възраст. През 2005 г. започва да пише своите песни, а малко по-късно вече работи с Лора Караджова, Бобо, Сантра, Мария Илиева, Миро, Deep Zone, Ангел и Мойсей, Любо, Дивна, „Конкурент” и други утвърдили се на българската сцена имена. Под шапката на лейбъла Krisko Beats излизат култовите парчета „Почивни дни”, „Било кво‘т било” и „Не дължа нищо”. През 2014 г. Криско и Мария Илиева създават своя общ проект – „Видимо доволни”, който се превръща в тотален хит с над 15 000 000 гледания в онлайн пространството. Тази година r&b звездата за пореден път пожъна невиждан успех с появата на „Шапка ти свалям” с участието на Ненчо Балабанов и последвалото я дебютно парче на звездата от X Factor – Гери Никол („Ела и си вземи”), които мигновено получиха статута на хитове. До момента продукцията на Криско се отличава с над 120 000 000 онлайн гледания, което го превръща в най-популярния хип хоп изпълнител в България.

Наред с таланта и харизмата Криско поставя старанието и дисциплината, които са гаранция за добре свършена работа. Успешният артист е този, който притежава уникалност в музикалния стил и излъчването си. Да бъдеш уникален, означава да притежаваш X Factor!

Люси Дяковска

Тази година звездната четворка на X Factor ще бъде допълнена с темперамент, хъс и неподправена емоция – качества, присъщи на поп певицата Люси Дяковска. Изпълнителката оставя своя втори дом – Германия, за да заеме едно от съдийските места в X Factor България и да избере най-големите таланти в новия сезон на шоу №1 в света.

Богатият опит на Люси включва участието й в една от най-успешните музикални групи в Европа – No Angels, създаването на собствена продуцентска компания, както и сериозен брой концерти, представили не само обаятелния й глас, но и огромния й артистичен потенциал. Със своя професионализъм и опит в чуждестранния шоубизнес, харизма на сцената и концентрираната енергия във всяко изпълнение Люси Дяковска се превръща в третия елемент на журито, който ще сподели натрупани умения и качества с бъдещите участници в шоуто.

Популярната изпълнителка започва музикалната си кариера именно от телевизионен формат, който я събира с женската група No Angels. С платинен и златен албум, придружени с всички възможни награди, които европейският шоубизнес може да предложи, бандата е едва началото за кариерата на Люси. В момента певицата жъне успехи със солови проекти, загатвайки и възможността за нов албум. Сред последните новини около поп изпълнителката е й главната й роля в мюзикъл, който се играе пред публика от 1500 души.

В четвъртия сезон на X Factor Люси Дяковска ще търси не само впечатляващ глас и артистично поведение, но и сила на духа и характера – само така един изпълнител може да обхване сцената и да завладее публиката.

Магърдич Халваджиян

Четвъртият сезон на X Factor ще включи в съдийския отбор един от най-известните и ценени професионалисти в българския шоубизнес. Тази година продуцентът Магърдич Халваджиян ще заеме едно от местата на великолепната четворка, за да намери не само най-добрите гласове, но и най-изявените артисти, които притежават качеството, наречено X Factor.

Дългогодишната работа с десетки артисти и музиканти, шестото чувство в подбора на таланти и безпогрешният усет в създаването на успешен продукт го превръщат в безценен представител на журито в музикално шоу №1 в света. Сериозна роля в професионалните му възгледи оказва иопитът му на режисьор – през годините Маги реализира стотици видео клипове, филми, реклами и концерти, оставяйки трайна следа в музикалния бизнес. През 90-те прави и първите си крачки в продуцентския бизнес. Следват редица хитови предавания, сред които „Имаш поща”, „Страх“, Star Academy, „Пълна промяна” и много други. Кулминацията на присъствието му в телевизионния ефир идва с рейтинговите формати – „Като две капки вода”, X Factor и „Големите надежди”. След професионални ангажименти с десетки изгряващи звезди и утвърдени таланти Халваджиян не само познава формулата на успеха, но има и готовността да я сподели с всеки, който притежава нужния потенциал.

Този сезон звездната четворка на X Factor ще бъде заредена с неизчерпаема енергия и новаторски поглед към сцената – качества, превърнали се в марка на Магърдич Халваджиян. Като продуцент Маги загатва поредица от изненади в предстоящото четвъртото издание на X Factor, а като бъдещо жури – гарантира впечатляващо шоу за феновете и истинска музикална приказка за талантите.

Водещи:
Мария Игнатова

Тя е едно от най-чаровните и обичани лица от малкия екран. Първата жена водеща на „Господари на ефира”, един от най-ярките образи в комедийното шоу „Пълна лудница”, водеща на редица телевизионни формати – в каквато и роля да я видим, тя печели публиката със своя професионализъм и неподправеност.

Мария Игнатова е завършила телевизионна журналистика в Амстердам. Търсещият й характер я отвежда както при музиката, където има записани три песни: „Не ме търси”, „Искаш” и дуетното и изпълнение със Стратия – „Невъзможно“, така и при киното, където има участия във филмите „Риба чук“ и „Икона“.

Най-голямата й страст обаче безспорно си остава телевизията. Тя винаги е била най-чаровната екранна половинка в „Господари на ефира”, запомнящи са и „налудничавите” й превъплъщения в „Пълна лудница”, където сме я виждали в множество комедийни роли.

За първи път не в ролята на водещ, а като участник зрителите я видяха в шоуто „Като две капки вода”, където Мария „влезе в кожата” на различни световни изпълнители и за пореден път затвърди артистичния си талант.

Алекс Раева

Певица, актриса, водеща, дизайнер… това са само част от многото лица и призвания на Алекс Раева.

Родена в семейство на актьори, още от малка тя дава заявка за артистичния си характер – завършва две средни образования – музикално училище с пиано и оперно пеене и художествено училище с текстил и дизайн на облекло. Висшето си образование пък получава в Художествената академия, специалност „Рекламен дизайн”.

През 2001 г. тласък на музикалната й кариера дава участието й в „Шоуто на Слави” като беквокалистка. След като си тръгва оттам шест години по-късно, Алекс изцяло се отдава на музиката – партнира си по изготвянето на нови музикални проекти с един от създателите на група „Булгаро”, Ясен Козев, издава песента „Baby” съвместно със супер успешния зад граница музикален тандем Star Tattooed и участва в поредица клубни лайф изпълнения. Партньорството й с DJ Doncho дава началото на изключително успешно музикално сътрудничество – в края на 2010 г. двамата издават първия си общ сингъл „Revelation“, който се превръща в хит сред редица български радиостанции и музикални телевизионни канали.

Следва второто им съвместно парче „My Love”, чийто стил се отличава със стилна комбинация между dance и house музика и мелодичните вокали на певицата, както и следващият музикален проект съвместно с Ясен Козев – „Nice in July”, като песента отново излиза и с ремикс на DJ Doncho. Лятото на 2012 г. Алекс и DJ Doncho пускат едновременно два нови сингъла – Hey Boy и I’ll Be Ok, които за кратко време се превръщат в едни от най-успешните им музикални продукти.

През 2014 г. Алекс Раева и DJ Doncho реализираха своя нов проект – парчето с клубно звучене и запомнящ се ритъм – Just Dance. За премиера на своя нов хит Алекс избра именно сцената на X Factor, която е дала старт на някои от най-успешните музикални звезди днес.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ: