11 от най-ужасните истории, публикувани в Wikipedia

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Wikipedia е мястото, от което не бихме препоръчали на никого да се осведомява. Причината е, че там всеки може да влезе, да напише или поправи каквото си иска, а след това да мине време докато някой се усети, че информацията е грешна. Въпреки това понякога и ние се зачитаме в разни интересни wiki публикации, които успяват да ни хванат окото.

Така и случайно попаднахме на няколко особено притеснителни истории, които могат да бъдат свободно прочетени в популярния сайт, но се чудим дали е редно, затова няма да ви даваме директни линкове към тях. Можете и сами да си ги намерите.

1. Убийството на Джунко Фурута

Wikipedia

В статията се разказва за историята на 17-годишно японско момиче, което е отвлечено и държано в плен 40 дни, през които е жестоко измъчвано. Накрая е открита залята с цимент.

2. Армин Майвес

Wikipedia

Армин е канибал от Германия, който успява да открие в интернет човек, който иска да бъде изяден от него. Двамата се срещат, а преди жертвата да умре, Мейвес му отрязва пениса и двамата си го поделят. След този случай канибалът става вегетарианец, но твърди, само в Германия живеят около 800 мъже и жени, които се хранят с човешко месо.

3. Х. Х. Холмс

Wikipedia

Познат и като д-р Хенри Хауърд Холмс, този тип построява собствен хотел, за да има място, в което да извършва убийствата си. Смята се, че е умъртвил поне 200 души. В хотела има лабиринт с над сто стаи без прозорци, врати, водещи до стени, стълбища под странен ъгъл, врати с дръжки само отвън и всякакви други странни архитектурни решения. Има и „асансьор за трупове“, който води директно в мазето.

4. Влакче за евтаназия

Wikipedia

Да, става дума за влакче, което е конструирано така, че да убива всеки, който се качи на него, но чрез „елегантност и еуфория“.

5. Джойс Винсънт

Wikipedia

През 2011 г. напуска работа. През 2002 г. спира да говори и комуникира с всичките си приятели и с цялото си семейство. През 2003 г. умира, но трупът ѝ е открит след повече от две години, в хола срещу все още работещия телевизор…

6. Сокушинбутсу

Wikipedia

Това е практика, при която будистът се подлага на глад, който го докарва почти до смърт, после влиза в специална „гробница“, в която бавно да умре.

7. Кой постави Бела в дървото?

Wikipedia

През 1943 г. в дърво в парк във Великобритания е открито тялото на жена, чиято идентичност не може да бъде установена. Малко след това из града започват да се появяват графити, гласящи „Кой постави Бела в дървото?“. Това е една от малкото улики по случая.

8. Статията за Нанси Беноа

Wikipedia

В wiki страницата на кечиста Крис Беноа се появява информация, че съпругата му е умряла 15 часа преди полицията да открие трупа ѝ. По-късно Крис е обвинен в двойно убийство.

9. Албърт Фиш

Wikipedia

Педофил, убиец и канибал. Освен ужасяващата история на този изверг, в статията за него в Wikipedia е публикувано и писмото, което е изпратил до майката на Грейс Бъд, в което описва точно как я е убил и как я е изял.

10. Отряд 731

Wikipedia

Това е специален японски отряд, който по време на Втората световна война се занимава с разработка на биологично оръжие и извършва опити върху хора. Ето ви един цитат: „Ампутираха се крайниците на затворниците, за да изучаваме кръвозагубата. Отделените крайници понякога пришивахме на противоположните места.“

11. Джун и Дженифър Гибънс

Wikipedia

Те са близначки, които си измислят собствен език и спират да комуникират с другите хора. Двете говорят само помежду си по начин, който никой не разбира. Започват да пишат книги, но по-късно вършат престъпления, заради които са вкарани в психиатрична клиника, където са държани 14 години. Вече пораснали, но все така изолирани, сестрите се съгласяват, че едната от тях трябва да умре, за да може другата да заживее пълноценно…