Безплатни прегледи за разширени вени по повод световния ден на сърцето в МБАЛ „Надежда“

2
Добави коментар
boleyn
boleyn

По статистически данни всеки трети човек на планетата страда в различна степен от разширени вени, но малко получават адекватна диагностика и правилно лечение

В рамките на три последователни дни, по повод световния ден на сърцето в МБАЛ „Надежда“ ще се проведат безплатни профилактични прегледи на хора застрашени или страдащи от разширени вени.

Кампанията ще се състои на 30 септември и 1 октомври от 13:00 до 17:00 ч, както и на 2 октомври от 8:30 до 13:30. За заявка на час се изисква предварително записване на регистратура на МБАЛ „Надежда“ или на телефон: 02/441 79 70 и 0882 193 970.

По статистически данни всеки трети човек на планетата страда в различна степен от разширени вени, но малко получават адекватна диагностика и правилно лечение.

Заболяването засяга между 30-40 % от хората в България, като честотата при жените с разширени вени е по-висока в сравнение с тази при мъжете.

Сред основните симптоми и признаци на болестта са болка, тежест или дискомфорт в краката, особено в края на деня, както парене, сърбеж, оток или мускулни крампи.

Развитието на разширените вени се предопределя от различни рискови фактори, но водещи са възрастта, полът, наследствеността, много често бременността, нездравословния и уседнал начин на живот.