Главен инспектор Запрян Стоянов пое временно шефското място в първомайската полиция

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Главен инспектор Запрян Стоянов, професионалист с над 20 годишен опит, пое временно шефското място на полицейското управление в Първомай.

Стоянов е бил началник на полицията в Асеновград през 2010 година, когато целия наличен състав е уличен в иманярска дейност. Въпреки, че самият началник пряко не е засегнат от тези съмнения, мнозина виждат в това компромат за самия него. Два месеца по-късно той получава Почетния знак на МВР III степен, връчен му от Цветан Цветанов.

По време на събитията в Катуница Запрян Стоянов все още е заемал длъжността Началник на РУП – Асеновград. Тогава той става известен, че по време на вълненията е в отпуска. Жители на Катуница искат оставката му на протест срещу неадекватните мерки, взети от полицията. Дни по-късно „Блиц“ пише за съмнителна заменка, направена от семейството на Стоянов. След проверка на имотното състояние на главния комисар, става ясно, че имотът е наследствен и договорката е между роднини. Малко по- късно Стоянов е защитен и от гл.комисар Тодор Чонов, който в този момент оглавява ОДМВР – Пловдив. Секретарят на МВР Калин Георгиев категорично отхвърля твърденията, че от РУП – Асеновград са опъвали чадър над провокаторите на безредиците – клана на Кирил Рашков. 

През април 2014 г. шефът на РУП Асеновград главен инспектор Запрян Стоянов е изтеглен в Четвърто РУП в Пловдив, където поема  Криминална полиция.

Стоянов има над 20-годишен опит в полицията, като кариерата му започва като оперативен работник по убийствата.

Става началник Сектор Криминална полиция в Пловдив, после зам.-шеф на Първо районно в Пловдив, а след това – шеф на РУП Труд и последно – на РУП Асеновград, където беше заменен от станалия печално известен Димчо Темелков.

Сега е временно изпълняващ длъжността Началник на РУП – Първомай, а сигналите са за стриктно изпълнение на задълженията и строго и справедливо отношение към подчинените.

Теодора Кирякова