Луд кон нахапа и стъпка 20-годишна в село Богдан

6
Добави коментар
Fermeri
Fermeri

Луд кон е нападнал каруца с момче и две момичета в карловското село Богдан. Животното съборило едната девойка, тъпкал я и я нахапал. За щастие, 20-годишната Галина Ненова е оцеляла.

Момичето разказва, че е преживяло кошмар. Младежите не са предизвикали коня с нищо, пише “24 часа”. “Минавахме покрай спортната зала, когато ни връхлетя. Захапа ме по крака и паднах долу. После започна да ме влачи и да ме блъска с копитата”, разказа пострадалата. Приятелят й Ангел, който карал каруцата се втурнал да спасява Галя, но конят връхлетял и върху него.

“Беше като побеснял. Повали и нашия жребец, обърна каруцата”, разказа изплашеното момче. Той успял да прогони подивелият кон с камъни и крясъци, а след това веднага завел Галя в болницата. Момичето било цялото окървавено, имало жестоки синини и натъртвания по ръцете и краката. Галя е подала жалба до военна полиция, тъй като собственикът на коня Недялко Назаров служи на полигона край с. Анево, иска обезщетение.

Пострадалото момиче търсило стопанина на коня по телефона, а той дори не й се извинил. В Богдан твърдят, че бясното животно неведнъж е връхлитало на хора, а военният го оставял без надзор.

© 2015 Fermeri.BG | Всички права запазени. Позоваването на Fermeri.BG е задължително!