Идеи за плаващи свещи

2
Добави коментар
yApple

Плаващите свещи са ефектен и достъпен начин за декорация на партита, романтични вечери и тържествени трапези.

Плаващите свещи са ефектен и достъпен начин за декорация на партита, романтични вечери и тържествени трапези.

Характерното за плаващите свещи е, че имат свойството да се носят по повърхността на водата. За целта могат да се използват чаени свещи или други ниски свещи с широка основа.

Свещите могат да са бели или в цветни – в цвят, съобразен с цветовата гама на тържеството.Плаващите свещи могат да се поставят в стъклени чаши, вази, купи с вода или други съдове. Комбинацията от меката светлина на свещите с вода и стъкло създава много отблясъци и впечатление за богата украса, дори без масите да са отрупани с живи цветя.

Много красиво става, когато в стъклените съдове са потопени живи цветя, перли, кристали, стъклени камъчета и дори плодове според сезона.

Понякога е достатъчно само едно цвете и малко речни камъчета. Ако във водата няма потопени декорации, можете да украсите чашите или вазите с панделка или шнур в подходящ цвят.Ако не сте наели сватбена агенция или декоратор за сватбата, и не разполагате с много подходящи вази и чаши, винаги можете да поставите плаващите свещи в обикновени буркани (знам, че имате в шкафа на балкона) и да им вържете по един канап или панделка.

Освен за декорация на масите, плаващите свещи са чудесни за градинско парти в топлите летни вечери, особено когато се стъмни.Ако не разполагате с частно езеро или шадраван в двора, можете да използвате всякакви съдове като стари метални кофи, легени и корита.

Ако нямате басейн и дори вана, това не пречи да си организирате невероятно СПА преживяване у дома – трябват ви само няколко плаващи свещи с аромат, цветни листенца и някой, който обича да прави масаж.

Не е нужно да има празник, за да украсим дома си и да направим дните приятни и вечерите романтични. Свещите създават неповторима атмосфера и в ежедневието. Декорирайте масата с плаващи свещи, като ги поставите в широк съд с вода, например керамична купа или супник.

Или подредете морски миди и раковини в стъклени вази и отгоре поставете плаващите свещи.