Mercedes-Benz – първият ЕВРО 6 камион на природна газ

1
Добави коментар
zlatko.dimitrov
zlatko.dimitrov

30.09.2015   Новини Mercedes-Benz – първият ЕВРО 6 камион на природна газ

Първият Euro VI-съвместим  камион на Mercedes-Benz Econic NGT (Natural Gas Technology) е бил доставен до Международно летище във Виена. Камионът на природен газ ще се използва като кетъринг транспорт, оборудван с повдигащ механизъм, произведен от Doll. Ниската Econic кабина позволява доставка при много ниска височина до самолетите, което означава, че всички по-разпространени типове самолети, от Боинг 737 до Airbus A 380, могат да бъдат обслужвани. Това е така, защото едната част от надстройката на превозното средство се намира над кабината, така че височината на кабината е от решаващо значение, когато става въпрос за доставка до по-малки самолети.

С новият Econic NGT, летище Виена също се поставя в съответствие с новите стандарти за съвместимост с околната среда – емисиите на CO2 на двигателя, работещ с газ, са с около 20% по-ниски от тези на дизеловия двигател. Когато е задвижван от биогаз, Econic всъщност е СО2 неутрален.

Освен това потребителите ценят дизайна за ниско навлизане, което прави лесен достъп, с отлична видимост благодарение на своето ниско, но с голяма площ предно панорамно стъкло. Видимостта е допълнително подсилена от камерите, които осигуряват видимост на 360 градуса във всички посоки.

Mercedes-Benz Econic стандартно е оборудван с автоматична трансмисия Allison. Това позволява на шофьора да се концентрира изцяло върху шофирането и трафик, като и осигурява безопасността на перона на летището.

Пет товарни автомобили Unimog U 530 ще бъдат използвани за зимно обслужване и почистване на летище

Отделно от Econic NGT, летищните власти във Виена също са избрали и пет Unimog U 530 товарни автомобили, чието допустимо бруто тегло на автомобила е от 16,5 тона и с мощност от 220 кW (299 к.с.), което ги прави най-мощните варианти на т.нар Unimog моделна серия. Една от петте машини разполага с метачно устройство произведено от Trilety и постоянен магнит за отстраняване на метални части от летището. Другите четири Unimog U 530S са предназначени за зимно обслужване и затова са оборудвани с роторен снегорин направен от Kahlbacher. Този инвентар се използва, например, за да се отстрани купчината снеяг след като е почистена пистата от снегорините.