Актриси за милиони

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Те са любимки от екрана, филмите им носят наслада на милиони зрители, а на всичко отгоре изкарват големи пари. Едва ли ще ви изненада фактът, че само една от тях не е американка. Другите са ви добре познати от Холивуд.

Сайтът Celebritynetworth подреди най-добре печелещите актриси на годината, като пресмята приходите им от 1 юни 2014 г., пишат от economic.bg., до 1 юни 2015 г.

Сумите са преди отчитане на данъци и такси, комисиони за агенти и мениджъри.

Вижте подреждането:

18. Натали Портман – 6 млн. долара

17. Мила Кунис – 6,5 млн. долара

17. Ема Стоун – 6,5 млн. долара

15. Сандра Бълок – 8 млн.

15. Аманда Сейфрид – 8 млн. долара

15.Мерил Стрийп – 8 млн. долара

12.Гуинет Полтроу – 9 млн. долара

11. Камерън Диаз – 11 млн. долара

9.Кристен Стюарт – 12 млн. долара

Звездата от „Здрач” се бори да докаже, че трябва да бъде запомнена и с роли извън фентъзито. Тази година тя се появи в Still Alice и The Clouds of Sils Maria. Предстои да се появят American Ultra и Billy Lynn’s Long Halftime Walk на Анг Лий, които са с нейно участие.

9. Ан Хатауей – 12 млн. долара

Тя дава гласа си в Rio 2 и ще участва в Alice Through the Looking Glass на Тим Бъртън.

7. Рийз Уидърспуун – 15 млн. долара

Напоследък тя няма много роли, но пък затова работи в съвместна продуцентска компания с Бруна Пападена, която продуцира няколко много добри попадения като хитовия Gone Girl и Wild с две номинации Оскар.

7. Анджелина Джоли – 15 млн. долара

Напоследък тя е зад камерата. Предстои да излезе с нейно участие By The Sea, на когото също е продуцент и сценарист. Съпругът й Брад Пит също участва в драмата.

6. Джулия Робъртс – 16 млн. долара

Тя е в листата на добре печелещите актриси повече благодарение на рекламни договори с Givenchy, Lancôme и Calzedonia, а не на нови роли.

5. Дженифър Анистън – 16,5 млн. долара

Тя би могла да живее разкошно до края на живота си с парите от „Приятели”.  През последната година има две роли – в нароченият от критиката Cake и в черната комедия Horrible Bosses 2. Анистън има договори с марки като SmartWater, Aveeno и Living Proof.

4. Фан Бинбин – 21 млн. долара

Това е единствената не-американка в листата. Приходите й идват от ролята в The White Haired Witch of Lunar Kingdom и договорите с L’Oreal и Chopard.

3. Мелиса Маккарти – 25 млн. долара

Позната от десетилетие с участието си в „Момичетата Гилмор”, „Шаферки” и „Майк и Моли”, през изминалата година тя участва в Spy и Tammy. Двата филма спечелиха общо 335 млн. долара в световен мащаб.

2. Скарлет Йохансон – 35,5 млн. долара

Тя е на върха с участието си в екшън жанра на супергероите. Игра в Avengers: Age of Ultron и Lucy, които изкараха общо 459 млн. долара. Скарлет получава по 10 млн. долара на филм. Твърди се, че за ролята си в предстоящия трилър Ghost in the Shell ще получи $17.5 млн. Има и рекламни договори с Dolce & Gabbana и Soda Stream.

1. Дженифър Лоурънс – 52 млн. долара

Тя е номер едно по приходи тази година, спечелени от ролята й на Катнис Евърдийн в трилогията „Игрите на глада”. Лоурънс се доказа и в драматичните си роли в Silver Linings Playbook и American Hustle. Сега отново ще си партнира с Брадли Купър във филма Joy. Има рекламен договор с Dior.