От ASUS представиха лаптоп с водно охлаждане GX700 ROG

5
Добави коментар

На световното изложение за технологични иновации IFA 2015 в Берлин, Германия, тайванската компания ASUS представи най-новите си геймърски продукти от серията ROG /Republic of Gamers/.

Сред най-новите игрални нововъведения на ASUS са  : първият в света лаптоп с водно охлаждане GX700, лаптопът за игри G752, дънна платка ROG Maximus VIII Extreme/Assembly, видеокартата ROG Matrix GTX 980Ti, мониторът ROG Swift PG348Q, ROG 7.1 слушалки и десктопът ROG G20 Special Edition. Джони Ши /Jonney Shih/ от ASUS подчерта световния успех на продуктовите ROG линии на пазарите на дънни платки, видеокарти от висок клас, гейминг монитори и лаптопи. “ROG продължава да доминира напълно игралната индустрия с най-бързите и най-мощните нововъведения. Цялостната ROG концепция цели да осигури на геймърите върховно забавление в игрите и дава възможност за постигане на ненадмината производителност при овърклок”, каза г-н Ши.

ROG GX700

ASUS ROG GX700 e първият в света лаптоп за игри с водно охлаждане. Информацията за модела все още е доста оскъдна. GX700 разполага с нова цветова схема ROG с Armor Titanium and Plasma Copper акценти. Лаптопът е с процесори от последното шесто поколение Skylake Intel K-SKU и с най-новите NVIDIA видеокарти. Другото, което се знае за този атрактивно изглеждащ лаптоп е, че е и първият 17-инчов лаптоп с IPS дисплей с 4K резолюция.

ROG G752

ROG G752 е следващата стъпка нагоре по линията след G751 и включва процесори от ново шесто поколение Intel Skylake. Дизайнът на обемния 17-инчов лаптоп е променен, както му е придаден по-ъгловат вид, IPS дисплеят е с 4K резолюция, има Thunderbolt 3.0 свързаност за бърз пренос на данни и подобрена клавиатура с по-дълбоки клавиши. G752 разполага с подсветка против отблясъци на 30-те клавиша, а също и с иновативна технология за улавяне на праха и предотвратяване на натрупването му по клавиатурата. Лаптопът разполага с нова цветова схема ROG с Armor Titanium and Plasma Copper акценти. Техническите характеристики на модела можете да видите в таблицата :

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly

ROG Maximus VIII Extreme/Assembly е дънна платка с новата цветова схема Plasma Copper ROG и е базирана на Intel Z170 Express чипсет. Разполага с няколко изключителни технологии за максимизиране на овърклок потенциал на процесорите от шесто поколение на Intel и DDR4 паметта. Дънната платка включва ROG 10Gb/сек. мрежова карта. Тази мрежова карта е съвместима с всички Ethernet стандарти и поддържа скорост от 100Mbit/сек., 1Gbit/сек., 2.5Gbit/сек., 5Gbit/сек. и 10Gbit/сек.

Дънната платка ROG Maximus VIII Extreme/Assembly разполага с усилвател за слушалки ROG SupremeFX Hi-Fi. Използва се технология  ESS® ES9018K2M цифров към аудио конвертор (DAC) за по-ниско аудио трептене.

ROG Matrix GTX 980Ti Platinum

Видеокартата ROG Matrix GTX 980Ti Platinum с ASUS DirectCU охлаждане и други технологии, които осигуряват отлична производителност, ниско ниво на шум и невероятна стабилност. Геймърската  видеокарта ROG Matrix GTX 980Ti Platinum  разполага с DirectCU II охладител с 10-милиметрови топлинни тръби за 25% охлаждаща производителност и три пъти  по-малко шум, отколкото референтните карти. Патентованата Wing-blade Fan технология увеличава въздушния поток чрез доставяне на 105% повече въздух под налягане за по-ефективно охлаждане.

Видеокартата е със запазената технология на ASUS  Memory Defroster,  предназначена за екстремен овърклок . ROG Matrix GTX 980Ti Platinum има и функция за преминаване в Safe Mode с едно кликване , чрез която се възстановяват оригиналните настройки на  VBIOS . Имаме и цветен индикатор за натоварване ROG, който  позволява на потребителите да проверяват нивата на GPU натоварването с един поглед. На разположение с видеокартата идва и инструмента  GPU Tweak II, който е с интуитивен потребителски интерфейс, и прави овърклокването  по-лесно и по-визуално от когато и да било преди. Имаме също и  едногодишенгодишен лиценз за XSplit Gamecaster premium  на стойност 99 $,  така че геймърите да могат лесно да стриймват или записват своя геймплей в реално време.

ROG Swift PG348Q

ROG Swift PG348Q е иновативен извит 34-инчов геймърски монитор с вградена технология NVIDIA® G-SYNC™ за гладко възпроизвеждане на картината без накъсване. Дисплеят е IPS с резолюция 3440×1440 пиксела и пропорция 21:9. Вградената NVIDIA G-SYNC технология и 100Hz честота на опресняване осигуряват ултра гладки визуални игри, без екранно разкъсване или закъснение. ASUS GamePlus дава на потребителите четири различни Crosshair опции, in-game таймер и FPS /first-person-shooter/ брояч за допълнително предимство в FPS-игрите и при стратегиите в реално време. Технологията ASUS GameVisual осигурява шест предварително зададени режима на дисплея за оптимизиране визуализацията на игрите. Мониторът ASUS ROG Swift е без рамка, има заоблен дизайн, който е перфектен за пълно потапяне в игрите и е ергономично проектиран с tilt, swivel и height корекции.

ROG 7.1 surround gaming headset

Гейминг слушалки ROG 7.1 съраунд разполагат с 10 отделни неодимови магнити и доставят невероятно реалистичен съраунд звук, който рязко увеличава всяко гейминг изживяване, по-въздействащо от почти всички специални стерео слушалки с виртуален съраунд на пазара. Специална plug-and-play USB аудио станция работи като USB звукова карта и осигурява аудио контрол по време на игра. Аудио станцията елиминира до 90% от шума в околната среда, така че геймърите могат да се насладят на ясна комуникация по време на игра без разсейващи фонови шумове, като например щракане на клавиатура и близките разговори. Слушалките имат Sonic Studio – тунинг пакет, който дава на потребителите пълен контрол над аудио настройките, включително и Reverb, усилване на басите, Еквалайзер, Voice Clarity и настройки Смарт EQ, за наистина невероятен звук.

ROG G20 Special Edition

Десктопът ROG G20 Special Edition е предназначен да доминира в сферата на малкия форм-фактор геймърски настолни компютри. ROG G20 разполага с 9.5-литрово шаси и се захранва от 6-то поколение Intel Core i7 процесор и NVIDIA GeForce GTX Titan X графична карта за гладка игра в 4K/UHD резолюция. Той има смел дизайн с матово-черно покритие, агресивни линии, вдъхновени от рисунките и знаците на древните маи. На шасито е осигурена естествена конвекция за ефективно управление на топлината, чрез скрити канали за въздушния поток и два вентилатора за охлаждане на вътрешните му компоненти. Корпусът е с адаптивни LED ефекти с до 8 милиона цвята и възможност за персонализация – могат да бъдат пригодени да отговарят на усещането на играта, която в момента се играе, или конфигурирано да светят в темпо с текущо играе аудиото.

Всички, които искат да видят на живо тези иновативни ASUS ROG продукти, могат да го направят до 8-ми Септември, включително. Изложението IFA 2015 в германската столица Берлин е отворено за посетители от 9:00 до 19:00 часа.

*Източник :  www.press.asus.com