Еврокомисар Хоган заяви ,че имаме голям напредък в усвояването на средствата в сектор „Земеделие“

13
Добави коментар
Fermeri
Fermeri

Работите усилено и има голям напредък в усвояването на средствата в сектор „Земеделие“, заяви европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган по време на среща с министъра на земеделието и храните Десислава Танева в Брюксел.

Министър Танева запозна еврокомисар Хоган с решенията, постигнати по време на Консултативния съвет по животновъдство тази седмица. „Пред всички организации обявихме разпределението на обвързана подкрепа в обхвата на директните плащания. Уверихме фермерите, че през първата възможна седмица за плащане, която стартира на 16 октомври, ще изплатим 70 % от субсидиите или 113 млн. лв. През декември ще бъдат платени оставащите 30 % от подпомагането”, обясни Танева. Тя сподели, че Министерството е предложило няколко начина на разпределение на помощта, отпусната от Европейската комисия, заради кризата в млечния сектор – 6 млн. евро. Министърът на земеделието и храните изказа благодарност на комисар Хоган за подкрепата, която ще получат българските животновъди.

„Направихме всичко възможно да определим критерии, съобразени със специфичните условия в отделните държави като България и Румъния“, каза от своя страна еврокомисар Хоган.

© 2015 Fermeri.BG | Всички права запазени. Позоваването на Fermeri.BG е задължително!