Австрийски трип-хоп от Sofa Surfers

4
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Групата идва за концерт на 21 ноември в столичния клуб „Микстейп 5“ с новия си албум Scrambles, Anthems and Odysseys и сингъла Beyonder Girl, който излезе преди броени дни

Концертът на австрийските „Масив атак“ – Sofa Surfers, е в столичния клуб „Mixtape5“ на 21 ноември, с подкрепата на Австрийското посолство в София.

„Софа сърфърс“ идват в пълен състав, за да представят на живо новия си студиен албум Scrambles, Anthems and Odysseys, който излиза на 23 октомври. Гастролът на групата е в рамките на второто издание от музикалната поредица NightLive.

Феновете на качествените лайв изяви могат да се настроят за вълнуваща концертна нощ, включваща представянето на нов албум от още едни чуждестранни гости, които се очаква да бъдат обявени по-късно през октомври, уточняват организаторите.

Sofa Surfers са група с характерно звучене – между сурова рок електроника и новата вълна в китарния трип-хоп. Експерименталният музикален проект е основан от четирима обсебени от качествения звук инструменталисти от Виена: Волфганг Шльогел, Маркус Кинцел, Волфганг Фриш и Михаел Холцгрубер.

По-късно се присъединява и специфичният ъндърграунд глас на вокалиста Мани Обея.

Началният тласък е даден с дебютния им сингъл Sofa Rockers, който веднага бива забелязан и емблематично миксиран от небезизвестния по онова време Рихард Дорфмайстер.

Веднага след това с негова помощ „Софа сърфърс“ издават и първия си студиен албум Transit. Още от самото начало те залагат на новаторския тогава дъб саунд, към който през годините непрестанно добавят по някоя нова звукова подправка. Три години по-късно продукции като Cargo и Constructions: Remixed and Dubbed изглеждат още по-иновативни и разнообразни. 

Финалната щриха към проекта добавя мултимедийният артист виджей Тимо Новотни, койтос лекота превръща звуковата им палитра в картина.

През цялото време австрийците доказват, че не се страхуват да експериментират и да сменят посоката – като звучат все по-космически. С четвъртия си албум Encounters те демонстрират на меломаните, че владеят и по-мелодичните, дори леко романтични асид джаз, R&B и соул стилове.

Миналата седмица австрийците издадоха видеото към новия си сингъл Beyonder Girl, с който загатнаха какво да очакваме от предстоящия албум.

Точно месец преди премиерата му „Софа сърфърс“ споделят: „Суперемоционално е! Това е албум за XXI век. За днешния ден, за изминалата година и за бъдещето. Борим се за любов, надежда и омраза. Независимо дали ви харесва или не, всички ние следваме един път и всички ще стигнем до неговия край, рано или късно. Каним ви да усетите нашата честота, да затрептите и да се издигнете заедно с нея!“.

Билети „Ранно пиле“: на цена 15/20 лв. само в магазин „Яко“ (ул. „Граф Игнатиев“ 43)
Стандартни и онлайн билети: на цена 20/25 лв. в мрежата на Еventim.bg (OMV, „Texномаркет“, „Пикадили“ и др.)

Следете събитието и във „Фейсбук“.