Как да увеличим трайността на парфюма

4
Добави коментар
boleyn
boleyn

Как да задържите аромата на парфюма през целия ден?

Хубавият аромат е визитната картичка на всеки съвременен човек, независимо дали е мъж, или жена. Затова съвсем не е чудно, че парфюмерийната индустрия създава нови аромати с всяка изминала минута.

Парфюмите, които са се произвеждали преди 100 години, нямат нищо общо със съвременните, които изветряват много бързо. Това се дължи най-вече на факта, че в днешно време масово се използват тоалетни води, които са с разредена концентрация на ароматните масла и спирта.

И все пак, трайността на един аромат зависи и от естествената способност на веществата, които влизат в състава му, пишат от ezine.bg. Най-бавно се изпаряват ориенталските аромати, след това дървесните, цитрусовите са със среден интензитет, а свежите миризми изчезват от кожата едва след няколко часа. Въпреки това, има няколко трика, с които може да задържите любимия си аромат по-дълго.

1. Впръсквайте върху точките на пулс

Със сигурност вече знаете кои са те – шията, вътрешността на китките и лактите, за душите. Тези местенца отделят повече топлина, благодарение на която ароматът се задържа по-дълго, а и се разпространява по-добре във въздуха.

Избягвайте да нанасяте от ароматната течност в областта на подмишниците и гърдите, тъй като там има висока концентрация на потни жлези, които могат да направят парфюма ви неузнаваем.

2. Нанасяйте върху влажна кожа

Не е тайна, че един аромат се изпарява много по-бързо, ако е нанесен върху суха кожа. Не е лош вариант да се парфюмирате непосредствено след баня, когато кожата ви е все още леко влажна и затоплена. Някои жени прилагат друга тактика – нанасят вазелин и едва след това впръскват от любимото си ухание.

За съжаление, това не оказва голямо въздействие върху интензитета на парфюма, тъй като ароматните масла не могат да проникнат в порите заради нанесения вазелин. Експертите в тази област съветват да използвате хидратиращ лосион на същата марка, за да сте сигурни в трайността на парфюма.

3. Не нанасяйте чрез допир

Всяка жена има свой характерен почерк, що се отнася до парфюмирането. Някои предпочитат да пръскат облак от любимото ухание и да преминават през него.

Парфюмерийните специалисти са на мнение, че трайността на един аромат зависи до голяма степен от начина на нанасяне. Желателно е той да се впръсква от 10 сантиметра разстояние, а след това да абсорбира в кожата сам, без да го разнасяте с пръсти.