Не се хаби да си на макс! Древни съвети за модерен живот

1
Добави коментар
duhovnozdrave
duhovnozdrave

Правилният начин винаги да получаваме това, което желаем и враговете да лежат в краката ни е като следваме течението, а естественият ход на събитията винаги ни предоставя ключов момент, в който се обръща всичко- т.е.- всички потоци сила и енергия могат да бъдат обуздани в наша полза, вместо да се напъваме безрезултатно! Още Архимед е казал, че ако разполага с опорна точка може да обърне Земята, а колко по- лесни са дребнавите ни ежедневни занимавки! Те са дреболия за хората, които умеят да са с едно ниво над останалия свят.

                „Ето защо мъдрецът                 чрез бездействието действува,                 чрез безмълвието учи;                 нещата се създават                 той не подменя тяхното начало;                 създава, но не обсебва,                 действува, но не е самонадеян;                 завършва с успех, но не се хвали.”

Лао Дзъ, около 579г. преди Христа

Една древна поговорка гласи, че „Когато боговете искат да накажат някого, отговарят на молитвите му”- факт е, че много пъти ако получим това, което искаме се оказва, че то не ни помага да живеем по- добре и да се чувстваме истински щастливи и пълноценни. Има обаче непреходни ценностти, чието постигане дава пълнота и разбиране за тайните на живота. 

„Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си.Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко”

Иисус Христос

Пътя към живот в спокойствие и щастие винаги е бил пред очите на хората. Просто трябва да се научим да се отпускаме и приемаме живота естествено и безгрижието само ще ни открие! 

Автор и колаж: Sandi Petrov

снимки: интернет