Чудите ли се какво да направите за тънката си коса?

3
Добави коментар
boleyn
boleyn

Изтъняването на косата е чувствителна тема за всички жени.

Чували сте много дами – приятелки или познати да се оплакват от тънка коса, но никога не сте си мислели, че ще случи на вас. Ако забелязвате, че след всяко къпане и сресване косата пада в големи количества, ето че идва въпроса „Какво да направя за изтъняването на косата ми ?“

Един нормален човек губи по 50 – 150 косъма на ден,но те бързо се заменят с нов растеж на косата. Когато се наблюдава изтъняване на косата, това означава, че растежа на новата става по-бавно. В екстремни и напрегнати моменти може да загубите много коса наведнъж и после би било трудно да се възстанови бързо.

Често срещано погрешно схващане е, че мъжете страдат от косопад и изтъняване на косата. Грешно. С настъпване на менопауза (а понякога и много по-рано) много жени започват да произвеждат повече тестостерон и това води до падане на косата в големи количества, а не нормалните 50-150 косъма на ден. Заболявания на щитовидната жлеза или автоимунни заболявания са често срещани медицински проблеми за изтъняването на косата при жените. Загубата на коса може да е наследствено, за това трябва да посетите дерматолог.

Друг вариант за загуба на косата ви може да е бременност, стрес, голяма хирургична процедура или екстремна диета. Трябва да се насочите към това, което прави косата ви тънка и да спрете да го правите. Препоръчвам ви да приемате много витамини, може под формата на таблетки, може и с разнообразно хранене, но всичко да бъде съгласувано с лекар.

Друго, което може да направите за тънката си коса е да смените козметиката за коса с по-качествена, които се борят с косопада. Със сигурност трябва да има резултат. Избягвайте да стягате косата си с ластици или да използвате преси, сешоари, защото от топлината тя ще пада още повече.
Така че, ако имате проблем с косата си, не се паникьосвайте, с малко познания и мнения от различни страни, ще се справите с проблема.