SEO оптимизация какво представлява, и защо ни е необходима?

1
Добави коментар
bussinesads
bussinesads

Какво представляват търсачките? Търсачките в интернет са основният инструмент, който потребителите в интернет използват за намиране на нужната им информация. Те представляват изключително мощен и сложен софтуер, който сканира непрекъснато уеб пространството в интернет и класифицира цялата информация. Към момента от истинско значение са няколко търсещи машини, като най-важните от тях са Google.com и Yahoo.com. При въвеждане на дадена дума или израз, търчката извежда списък със сайтовете, съдържащи дадената информация. Това превръща търсачката в медия, осигуряваща безплатна реклама. Уеб сайтовете са подредени според представата на търсачката за степен на съвпадение, свързаност на съдържанието с темата и качество на предлаганата от тях информация.

SEO (search engine optimization) представлява анализ на съдържанието на уеб сайта и предприемане набор от действия, целящи предоставяне на максимално качествена, точна, актуална, търсена и структурирана информация към търсещите машини и съответно към самите потребители в интернет, което води до повишаване на рейтинга на сайта в търсачките и показването му на по-предни позиции при търсене за определени думи и изрази.

Правилното и ефективно SEO оптимизиране води до увеличаване на посещенията и популярността на сайта и съответно до увеличаване на броя на потенциалните клиенти и продажби на фирмата.