Руско-българският талант Кристиан е пял и с Дима Билан (видео)

1
Добави коментар
nelita2
nelita2

15-годишният Кристиан Костов, който впечатли журито и зрителите на X-Factor у нас, вече е звезда в Русия.

Преди да просълзи журито на българския X-Factor, където продължава участието си в момчешкия отбор на Саня Армутлиева, 15-годишният московчанин Кристиан Костов е впечатлявал и руската публика.

В началото на миналата година момчето, което е наполовина българче, е сред финалистите в руската версия на „Гласът на България“ – но за деца.

Шоуто с водещ Дмитрий Нагиев (звезда от „Мутра по заместване“ и други комедийни сериали) се излъчва по държавния Първи канал и 14-годишният московчанин изгря още в първия сезон, на третата седмица от кастингите „на тъмно“, когато изпя If I Ain’t Got You на Алиша Кийс.

Тийнейджърът избира за свой наставник победителя от Евровизия 2008 Дима Билан и на финала дори пее в дует с него – и конкурента си Лев Акселрод, който го изпреварва и завършва трети в крайното класиране.

Оттогава насам Кристиан има и собствен сингъл – рускоезичната балада „Слушай дъжда“, написана от Наталия Павлова и придружена с професионален видеоклип.

Кристиан далеч не е първият кандидат под изискваната за участие в X-Factor 16-годишна възраст – сред звездите в първия сезон беше Богомил Бонев, тогава още на 14, който стана подгласник на победителя Рафи Бохосян.

Виж още: Поли Генова и Богомил в интервю за Bulevard.bg

Въпреки необятния руски пазар Кристиан, който е научил български от баща си, се надява тукашното шоу да даде по-силен тласък на международната му кариера.

Снощи той се представи с баладата на Сия Chandelier, която окончателно го записа в отбора, напътстван от шефката на „Вирджиния рекърдс“.

When I Was Your Man на Бруно Марс пък беше изборът му за първото прослушване пред журито. Ти пееш със сърцето си, не с гласа си, възхитиха се Саня и миналогодишния арбитър Заки, който заместваше Люси Дяковска.