Бриджет Джоунс се завръща на екрана

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

На 46 Рене Зелуегър се появява отново като героинята на Хелън Филдинг, близо 15 години след първия филм

Рене Зелуегър се появи на първи кадър от снимачната площадка на „Бебето на Бриджет Джоунс“. Героинята й отново е гушнала дневника си с червената подвързия, но вече под формата на таблет.

Актрисата, която се беше изгубила от полезрението, се завърна в светския живот миналата година, когато променената й външност втрещи холивудските клюкари. Наскоро тя засне други два филма – трилъра The Whole Truth с Киану Рийвс и драмата Same Kind of Different as Me с Джон Войт и Джимон Хонсу.

Филмът, очакван по кината през септември 2016, е режисиран от Шарън Магуайър, която засне и „Дневникът на Бриджет Джоунс“ (2001).

Сюжетът се базира не на последния роман от Хелън Филдинг „Луда по онова момче“, където Бриджет вече е вдовица с две деца и младо гадже – в основата са междинни текстове след втората част, която беше озаглавена „На ръба на разума“ и екранизирана през 2004-та.

Освен Рене, на екран се завръща и 55-годишният вече Колин Фърт. Неговият връстник Хю Грант обаче е преценил, че е твърде стар за романтични комедии и мястото му се заема от презокеанския секкссимвол Патрик Демпси.

Актьорът, който догодина става на 50, изкара 11 сезона в популярния медицински сериал „Анатомията на Грей“, където игра д-р Блян – неврохирурга Дерек Шепърд.

Тази година обаче героят му беше изненадващо ликвидиран и сега той е свободен да се отдаде на по-мащабни филмови проекти. Преди броени дни Демпси анонсира участието си в британската продукция, като сподели в „Инстаграм“ своя снимка пред киностудията „Пайнуд“ със задължителния за Острова чадър.