5 неща, които трябва да имате предвид, преди да инвестирате спестяванията си

1
Добави коментар
Karoll
Karoll

1.Бъдете реалисти

Ако започвате да инвестирате с идеята, че ще станете богати за „нула време“, вие най-вероятно не сте инвеститори, а спекуланти. Макар акциите да са активите с най-висока историческа възвръщаемост, трябва да имате предвид, че висока възвръщаемост най-често означава не повече от 12%, а не удвояване на парите за година.

2.Бъдете дългосрочни

В краткосрочен план цените на акциите могат да се изменят много рязко и в двете посоки. Ако нямате достатъчно опит, можете да загубите голям процент от спестяванията си, докато се опитвате да „хванете“ краткосрочни движения.

3.Купувайки акции или фондове, които притежават и акции, вие ставате собственици на компании

Акциите не са просто инструменти за търговия, те представляват част от стойността на бизнеса. Винаги помнете това.

4.Не усложнявайте живота си

Не е нужно да отделяте цялото си свободно време в размисли и притеснения за бъдещето на държавите, света и различните индустрии, за да управлявате успешно спестяванията си. Регулярно отделяйте време само за наистина важна информация и не изпадайте в паника от всяка отделна новина, която чуете в пространството.

5.Купувайте на добри (ниски) цени

Казано така… изглежда елементарно, нали? Но не е. Плашещо е колко хора решават да инвестират само защото цените наскоро са се повишили… или продават, когато цените падат. Може би най-лесната стратегия, което ще ви помогне да придобивате качествени активи на добри цени, е да инвестирате регулярно с равни месечни вноски от доходите си. Когато инвестирате на малки вноски дългосрочно и всеки месец, вие намалявате колебанията, които може да претърпи вашият портфейл краткосрочно и същевременно осигурявате добро представяне на спестяванията си дори когато настъпят спадове на финансовите пазари.

 

Ако искате да се запознаете с конкретен спестовен продукт, чрез който можете да се борите за между 4% и 7% доходност на година, ви препоръчваме да научите повече за специални създадения за тази цел спестовен план на Карол Капитал Мениджмънт – “Устойчив растеж”