Хиалуронова киселина за по-свежа и млада кожа

3
Добави коментар
oliv4ee
oliv4ee

Един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата е хиалуроновата киселина (мукополизахарид, който организмът сам синтезира).

На науката е известна нейната удивителна способност да задържа огромно количество влага, хиляди пъти надвишаващо собственото ѝ тегло.

Основната ѝ роля е да хидратира кожата в горните клетъчни слоеве, да укрепи съпротивителните ѝ сили и да изглади приятно повърхността.

За съжаление, с напредването на възрастта кожата губи част  от хиалуроновата киселина, колагена и елестина, което значително влошава качествата ѝ.

В дерматологията хиалуроновата киселина се използва за различни естетични корекции и е най-популярният дермален пълнител, високо биосъвместим, одобрен от  FDA (Агенцията за храните и лекарствата на САЩ).

С нейна помощ се постига дълготраен ефект  на подмладяване на кожата и натурална красота.

Поставянето й е безопасна и безболезнена манипулация, която се радва на все по-голям интерес. Подходяща е за :

подобряване на зряла или суха кожа
запълване на бръчки
постигане на обеми при хлътналост или неравномерен лицев контур
за подчертаване на контура и за обем на устните
при различни дефекти на лицето.

Корекциите са временни и продължават до биоразграждането на филъра. Специалната техника, която се използва за въвеждане на компонента намалява до минимум неблагоприятните странични реакции. Обезболяването преди поставяне на филъра гарантира комфорта дори при силно чувствителни пациенти.

В последните години поставянето на хиалуронова киселина се използва не само за моделиране на лицето, а и за постигане на антиейдж ефект на ръцете. Промяната не е фрапираща, но е съществена – кожата се хидратира и заравнява и като цяло изглежда подмладена.

Отличният резултат от поставянето на дермален филър на базата на хиалуронова киселина до голяма степен зависи от уменията на дерматолога.

Опитните специалисти на Хил клиник използват филъри само на най-добрите световни производители. Техният висок професионализъм, съвършеното познаване анатомията на лицето и прецизността с която работят, са в основата на впечатляващите резултати, които постигат  при поставяне на хиалуронови филъри.

Процедурата не изисква никакъв възстановителен период и веднага след приключването ѝ човек може да се върне към ежедневните си активности.