8 начина как да се справите с мазната коса

1
Добави коментар
wallpaperbg
wallpaperbg

Мазната коса е като мазната кожа. Понякога си е просто такава, но и нашите навици допринасят за омазняването на косата. Мазната коса има много недостатъци. Постоянно планирате кога да я измиете, така че да изглежда добре по време на вечерната ви среща. Избягвате да пипате косата си и трепвате всеки път, когато друг се опита да го направи. Стоите дълго време пред огледалото, чудейки се дали косата ви изглежда достатъчно добре или е необходимо да сложите шапка, за да я прикриете.

Ако чувствате косата си прекалено мазна, има някои неща които можете да направите, за да допринесете за нейния добър външен вид. За целта е необходимо в дългосрочен план да преостановите някои вредни навици, които допринасят за омазняването на косата. Ето някои стъпки, които можете да предприемете, за да имате балансирана коса:

1. Мийте косата по-рядко

Това може да ви звучи нелогично, но е напълно вярно. Колкото по-често отмивате маслата от кожата на главата си, толкова повече масла ще произвежда тя. Това в краткосрочен план ще направи косата ви по-мазна. Ако миете косата си всеки ден, опитайте се да го правите през ден или на всеки три дни.

2. Слагайте балсам само в краищата

Прилагането на балсам по цялата дължина на косата ще я утежни и ще направи корените мазни. По тази причина е добре да нанасяте балсама само от средата до краищата на косата.

3. Използвайте сух шампоан

Сухият шампоан ще извлече маслото от корените ще направи косата ви по-малко мазна. Ще можете да си позволите да миете косата си по-рядко, което ще ви помогне в дългорсрочен план в борбата срещу омазняването.

4. Използвайте бебешка пудра

Вместо сух шампоан можете да използвате бебешка пудра. Тя има същия ефект. Поръсете я върху корените си и я втрийте добре. Ако имате тъмна коса и се притеснявате, че бебешката пудра ще се вижда, просто я смесете с какао и разрешете косата си.

5. Не пипайте косата

Пръстите ви могат да омазнят косата, тъй че е добре да избягвате да си играете с нея и да си правите сложни прически.

6. Избягвайте да изправяте косата

Колкото по-близо до лицето ви се намира косата, толкова по-бързо се омазнява. Къдравата коса има повече обем в корените, който я предпазва от омазняването.

7. Разресвайте косата правилно

Рядкото разресване на косата пречи на разнасянето на естествените мазнини, при което те се натрупват в корените. Ако пък разресвате косата си прекалено често, ще стимулирате омазняването. За това е най-добре да откриете здравословен баланс за вашата коса. 8. Избирайте продуктите за коса мъдро

Добре е да избягвате геловете и стилизиращите продукти. Изберете шампоан и балсам, които са подходящи за вашия тип коса.