Потвърдиха присъдата на „Черната вдовица“ 1354

11
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Потвърдиха присъдата на „Черната вдовица“

14.09.2009 16:35 | България

Пенка Ценова
Снимка Мария Нинова

Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 17 години лишаване от свобода за Пенка Ценова, която нашумя с тежкото убийство през 2005 г., след като след запознанство по обява уби няколко години по-възрастният Ангел Бакалски.

Това съобщи за frognews.bg адвокатът на осъдената жена Николай Беров.

Той каза още, че съдът е отхвърлил иска на прокуратурта за доживотен затвор, както и желанието на защитата за по-лека присъда.

„Не съм убила Ангел, не съм и мислила да го убивам“, заяви в последните си думи пред съда преди повече от месец Ценова. Тя посочи, че е била в добри отношения с жертвата.

През март 2005 г. Пенка Ценова, известна като Черната вдовица, уби Ангел Бакалски от София по изключително жесток начин. 15 наранявания с нож в различни части на тялото и заливане със сода каустик, установиха тогава криминалистите.

Веднага след трагедията в пресата излезe информация, че бабата е убила възрастния мъж, тъй като той имал проблеми с потентността, но тази версия така и не бе потвърдена официално.

По-късно стана ясно, че е изчезнал нотариалният акт на апартамента, собственост на убития, а вдовицата се опитала да напие още един възрастен човек и да му отмъкне и неговият документ за собственост на жилище

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти