Фандъкова: Зелени идеи и високи технологии за София на младите

4
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Йорданка Фандъкова и кандидатът за общински съветник Христиан Петров говорят пред Bulevard.bg за идеите си за бъдещето на столицата

Изборите наближават и вече сме в горещата фаза на кампанията. Основният въпрос сега (за жителите на столицата) е какво ще е бъдещето на София, какво можем да очакваме. 

С идеята да разберем отговора на този въпрос в конкретика, ние се обръщаме към настоящия кмет на Столична община и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова и към кандидата за общински съветник Христиан Петров.

Ще стане ли София истинска европейска културна дестинация? Има ли градът ни зелено бъдеще? Какво е мястото на новите технологии за развитието на общината? Имат ли място младите в екипа на г-жа Фандъкова и в общината като цяло? Какви проекти предстоят, ако бъде избрана за нов мандат тя? Има ли на какво София да научи Париж за градското планиране? На тези и още други въпроси отговор можете да намерите във видеото:

Въпросите по минути: 

– Какви са основните три цели, които си поставяте, ако бъдете избрана за нов мандат? – 0.04 мин.

– Г-н Петров, вие сте ново лице в политиката, разкажете нещо за себе си? – 3.50 мин.

– Г-жо Фандъкова, споменавате електронната община като една от основните Ви цели? В какво ще се изразява тя? Ще можем ли да преборим тези услуги, които изискват редене по опашки? – 5.04 мин.

– В момента се намираме в Eleven.bg, можете ли да ни разкажете какво се случва тук? – 7.48 мин.

– Г-н Петров, споменахте, че се занимавате с компания в технологичния сектор. Какво може един бизнесмен от технологичния сектор да даде на общината като кандидат за общински съветник? – 8.37 мин.

– В последните години броят на чужденците, които посещават София, нараства прогресивно. Първо – на какво се дължи това според Вас? И второ – след четири години как трябва да изглежда София, за да бъде възприемана тя като истинска европейска културна столица, като място за култура? – 10.27 мин.

– Споменахте за проект, който цели обновяване на западнали райони. Кои райони влизат в този проект? – 14.35 мин.

– Ако трябва да посочите трите неща, с които се гордеете най-много от работата ви досега като градоначалник на София, кои изникват най-напред? – 16.31 мин.

– Г-н Петров, споменахте за опита си във френската администрация. Може ли да се направи паралел между София и Париж? Какви са нещата, от които можем да се поучим от парижани, и има ли неща, от които те могат да се поучат от нас? – 19.19 мин.

– Защо хората трябва да гласуват за Вас, според Вас? – 21.19 мин.