Масло от черен кимион за укрепване на организма, при бронхити, главоболие и др. (рецепти)

2
Добави коментар
teokostov
teokostov

Масло от черен кимион за укрепване на организма, при бронхити, главоболие и др. (рецепти)

За маслото от черен кимион се споменава още в Стария завет, дори е описан начина за добиване на масло от него.

Трябва да отбележим, че черният кимион няма нищо общо с познатия ни кимион. Черният кимион е растение, идващо от Азия. Използвано е още от древните египтяни. Според писания и легенди от тогава маслото от черен кимион може да излекува всичко, с изключение на смъртта. Маслото от черен кимион е наричано още „Черното злато на фараоните“.

Уникалната комбинация в натуралното масло от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза на клетките има силата да регулира имунната функция и да поддържа доброто здраве на човека още от ранна възраст. Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина.

Предлагаме на Вашето внимание няколко изпитани рецепти с масло от черен кимион, които ще помогнат за общо укрепване на организма, при безсъние и стрес, при главоболие и мигрена, при астма, бронхити и кашлица.