10 октомври – Звездни Рожденици

1
Добави коментар
Magazine.bg
Magazine.bg

Начало ВСИЧКИ 10 октомври – Звездни Рожденици

Bai Ling
Бай Линг е родена на 10 октомври 1966 в., Съчуан, Китай. Тя е китайско-американска актриса известен с работата си в киното във филми като: The Crow, Red Corner, Crank: High Voltage, Wild Wild West и Anna and the King.
Charles Dance
Уолтър Чарлс Данс, е роден на 10 октомври 1946 г., в Редич, Англия. Той е британски театрален и филмов актьор, сценарист и режисьор. Носител на награди на „Гилдията на киноактьорите“ и „Сателит“, номиниран е за награди „Еми“ и „БАФТА“. Известни филми с негово участие са „Златното дете“, „Добро утро, Вавилон“, „Пришълецът 3“, „Последният екшън герой“, „Китайска луна“, „Госфорд парк“, „Ваше височество“, „Подземен свят: Пробуждане“ и сериалът „Игра на тронове“. Чарлс Данс е офицер на Британската империя от 2006 г. заради приноса му към драматургията.
David Lee Roth
Дейвид Лий Рот е роден на 10 октомври 1953 г., в Индиана, САЩ. Той е американски рокмузикант – вокалист, текстописец и радиоводещ, роден през 1953 година. Рот е най-известен като оригиналния фронтмен на легендарната хард рок група Ван Хален. В началото и средата на 1980-те години, той е сред най-популярните рок звезди в световен мащаб. Славата му в САЩ е толкова голяма, че когато през 1985 година той се разделя с групата, това се превръща в едно от водещите събития за почитатели и журналисти. Тогава, голяма част от огромната армия фенове на Ван Хален застават на негова страна в раздухваните му спорове с тартора на формацията Еди Ван Хален. В този период, Рот се възползва умело от набраната инерция, създавайки много успешна солова група, привличайки в състава ѝ виртуозите Стив Вай на китарата и Били Шиън на баса. Новата формация започва ударно с първите два дългосвирещи албума „Eat ‘Em and Smile“ (1986) и „Skyscraper“ (1988), които се превръщат в хитове на пазара, достигайки статус на платинени албуми с по над 1 000 000 продадени екземпляра само в Съединените щати. След двадесетгодишната раздяла, през 2006 година, Рот се събира отново с Ван Хален, стартирайки и мащабно световно турне. През 2007 година, той заедно с другите основни членове на състава е въведен в Залата на славата на рокендрола, а през 2012 година, групата издава нов студиен албум озаглавен „A Different Kind of Truth“.
Jodi Benson
Джоди Мари Марзорати e родена на 10 октомври 1961 г. в Рокфорд, Илинойс, САЩ. Тя е американска актриса и легенда на Дисни. По-известна е като Джоди Бенсън. Най-популярна е като гласа на русалката принцеса Ариел в анимационния филм „Малката русалка“ и неговите продължения. През 2002 и 2006 г. се върща към ролята за английските версии на игрите от поредицата Kingdom Hearts.
Mya
Майа Мари Харисън е родена на 10 октомври 1979 г., във Вашингтон, САЩ. Тя е американска хип-хоп и R & B певица, текстописец и актриса.
Nora Roberts
Нора Робъртс е родена на 10 октомври 1950 г., в Силвър Спринг, Мериленд, САЩ. Тя е американска писателка на бестселъри в жанра романтичен трилър.
Източник: bg.wikipedia.org

Етикети: Бай Линг Дейвид Лий Рот Джоди Бенсън Майа Нора Робъртс Чарлс Данс