Бито куче жално повече от унижен учител

1
Добави коментар
duhovnozdrave
duhovnozdrave

Циганка посини учителката на детето си, но бе засенчена от скандал за бито куче. Обществото ни прие за нормално да се накаже агресията срещу кучето по – тежко, отколкото саморазправата с човек и просветител. Така жената от ромски произход, която унижи и поруга човек учещ детето й на четмо и писмо, получи условна присъда. А за мъжът, който бил куче влязло в двора му, искат затвор, пет хиляди лева глоба и три хиляди души се организирали бързо за масов протест!

Къде е разумът на това болно общество? Кое е по – ценно, едно куче или човешкото достойнство и моралът да пазиш респект към българския учител? Безспорно и едното и другото деяние си заслужават съответното правно действие, но да се вдигнат три хиляди души заради един бигъл, говори за криза в ценностната система на българският народ. Напълни се с всякакви протестъри любители на животните, природата, еднополовата любов, веганството и подобни на тях заместители на трезвият разсъдък. Отива се в крайности, които убиват човещината и се използва всеки повод за налагането на един нов морал – този на размитите понятия. 

В тази изкуствена мъгла не ни чака нищо добро, а една тежка криза на духовността и превръщането на съвестта на българите в полуфабрикат, подобен на кренвиршите направени от соя, боя и тоалетна хартия!

 

снимки и материали по темата: http://pre05.deviantart.net dariknews.bg news7.bg

Автор колаж: Sandi Petrov