Копирайтинг програми за проверка уникалност на текст

4
Добави коментар
petkodimoff
petkodimoff

Как да проверим текст за уникалност и да открием плагиатството?

Един от важните фактори за оптимизация на сайтовете е наличието на уникално съдържание. Търсачките считат един текст за уникален, когато той не е индексиран от техните ботове и не е публикуван в Интернет към момента на проверката. Ботовете са роботизирани паяци, които сноват от връзка на връзка и обхождат текста в заглавието и съдържанието на страницата в която попаднат. При наличието на повтарящи се ключови  думи те разбират за какво става дума и индексират страницата, като класират по-напред това съдържание, което не се повтаря с други вече индексирани страници.

Поради това трябва да знаете, че ако публикувате първи даден текст в Интернет, но той се индексира след друг сайт, който го е копирал от вас, текста няма да ви се води уникален.

Как става проверката за уникалност на текст и дублирано съдържание?

Ръчно може да проверите лесно дали вашия текст е уникален, като копирате отделни по-съмнителни изречения от по десетина думи  до 300 символа и ги сложите в полето за търсене на Google. Ако те съвпадат 1 към 1 с някой от намерените бъдете сигурни, че вече съществуващите ще си останат на първите места, а вашия ще се нареди след тях.

Ако искате да ускорите процеса може да използвате инструмента на Cloxy  или Unique articles,  които разделят автоматично текста на малки изречения. След всяко натискане на бутона от ваша страна се проверява дали то се среща по другите сайтове. Ако видите изречение едно към едно с вашето,  веднага го редактирайте.

Сравнение на текстове подготвяни за качване в Интернет

Понякога се налага да проверим уникалността на няколко текста, особено при рерайтинг или ако ги размножаваме за качване в артикъл директории. Тогава трябва да знаем до колко процента се различават те един от друг. Добре е текстовете, които публикувате да бъдат минимум 90 % уникални, иначе повечето директории за статии няма да ги одобрят.

За да сравните два текста един с друг може да използвате инструмента на Ganbox, който дава процент на уникалност на втория текст спрямо първия. Ето още един български SEO инструмент за проверка на два текста  до 10000 знака и един инструмент за сравнение на 4 текста.

Програми за проверка на текст за уникалност

Програмата без която не може нито един копирайтър по света е руската  Advego Plagiatus . Тя търси в Интернет копия на даден документ и показва процент на съвпадение с намерените текстове. Още по-хубаво е, че е безплатна, просто поставяте текст в полета и натискате бутона с червено флагче. Софтуера  проверява в Интернет и показва с линкове сайтовете в които има съвпадение.

Конкурентна програма за проверка на уникалност е eTxt Antiplagiat, която също е безплатна. Разликата е, че може да провери всички страници на даден сайт, цяла папка с документи от компютъра на веднъж  и  PDF документи.

Онлайн инструменти за проверка уникалността на статии и дублирано съдържание

На копирайтърите често се налага освен програми за проверка на уникалност да използват и онлайн инструменти и услуги.

Класиката в жанра от дълги години е  Copyscape. Много добро средство за бързо търсене на плагиатство. Той е удобен за проверка на сайтове, които вече са качени в Интернет, като просто пействате даден URL адрес. Plagium е безплатна алтернатива на Copyscape, която се основава на Yahoo и има опция да търси и в социалните мрежи. Findcopy проверява освен текстове и УРЛ адреси за уникалност. Предлага и анализ на текст в който може да видите, кои фрази се повтарят най-често и кои са ключовите думи. Още един,  но не много надежден инструмент за проверка на уникалност  със семантичен анализ на текста. Много хубав инструмент с проверка на текст, линк и възможност за изключване на сайт http://www.content-watch.ru/text/ Инструмент за сравнение на два УРЛ адреса http://www.antiplagiat.ru/ с възможност да проверите файл до 5000 символа и текст за нерегистрирани. http://www.plagspotter.com показва колко процента се срещат на други места и може да провери целия сайт или голям брой линкове.

В заключение помнете, че наличието на дублирано съдържанието може да премахне сайта ви от SERPa на търсачките за важни целеви  ключови думи. Затова винаги използвайте тези полезни SEO  инструменти за проверка на уникалност. В Postvai.COM предлагаме копирайтинг услуги по намиране и премахване на дублираното съдържание от вашия сайт, рерайтинг за пренаписване с цел постигане на по-висока уникалност и в крайна сметка винаги може да се обърнете към нас.