МОДАЛ – СЪВРЕМЕННА МАТЕРИЯ

1
Добави коментар

Ако обичате да четете етикетите на вашите дрехи, то най-вероятно сте попадали на материята  „модал“. Това е екологична материя от ново поколение, която е отлично съчетание между естествени материи и научна технология. Той е една от разновидностите на вискозата, като съществуват и неголеми разлики.

Първоначално влакното модал е създадено, за да послужи за нуждите на индустрията. През 1930г. в Япония било започнато производството на тъкани от тези влакна. През 60-те години тези материи започват да навлизат в Европа и Азия. За разлика от синтетичните и естествените материи модала съчетава в себе си най-доброто от тях. 

Някой предимства на модала:

 Лесно пропуска въздух, като в същото време държи прохлада   Абсорбираща материя т.е. може да поема влага  Лесно може да се боядисва в други цветове и да ги запази във времето   По-устойчив е на свиване от памука, като също така е по-издръжлив във времето от него Дори и след няколко избирания материята си остава мека, благодарение на гладката текстура, която притежава Хипоалергенен и не предизвиква дразнения на кожата    Не се наелектризира  На допир тази материя е много мека  

Модала се получен чрез вискозен процес. Отнася се към синтетичните тъкани, които са получени чрез химически способ, но притежава свойствата на памука, като в някой случаи, дори го превъзхожда. Той е изключително тънко влакно, като десет хиляди метра тежат едва един грам. За това често в модния свят се среща в комбинации с памук, еластан и други естествени и синтетични влакна. Освен стандартния Модал може да срещнете и MicroModal, като неговите влакна са много по-фини от тези на стандартния. Начините за плетене с модално влакно са едностранно и двустранно. Като при първият начин материята става гладка, като коприна, а при вторият повърхността  е като хавлиена материя.

ОНЛАЙН МАГАЗИН FASHIONCHOICE.BG РАБОТНО ВРЕМЕ НА ОПЕРАТОРИТЕ: Пон. – петък от 09:00 до 18:00 часа. Събота – от 9:00 до 13:00 часа. Може да поръчвате 24 часа / 7 дни седмично Телефони 0897 234 734, 0888 234 734 Електронна поща: [email protected]